IniciPoliesportiuForçaRemuntada de Joan Ferrer per aconseguir el seu tercer títol de la...

Remuntada de Joan Ferrer per aconseguir el seu tercer títol de la Lliga Nacional de Força

Joan Ferrer va aconseguir la tercera Lliga Nacional de Força, remuntant un desavantatge de cinc punts, a l’edició més renyida dels seus quinze anys d’existència.

El títol es va decidir en un Pavelló Municipal de l’Hospitalet de l’infant pràcticament ple, amb uns cinc-cents espectadors que van suportar les fortes ratllades de vent durant tota la competició. La majoria eren seguidors de Gianluca Ardenghi, el jove atleta local, que arribava com a primer classificat, i buscava el cinturó de la Lliga Nacional de Força el primer any de participació.

El torneig començava amb un escàs avantatge de cinc punts del jove de 21 anys Gianluca Ardenghi sobre el campió 2022 Joan Ferrer, després d’haver guanyat Ardenghi els dos primers tornejos d’Utrillas i Àvila, i haver guanyat a Ciudad Real l’atleta de 35 anys de Deltebre.

A la primera prova de l’Empenya amb Barra, es van veure emocionants enfrontaments, i es va començar a decantar la classificació en vèncer Ferrer i reduir a tan sols un punt la diferència a favor d’Ardenghi.

A la segona prova d’Elevació de Finger, Ardenghi va retallar distàncies amb dos punts, guanyant Ferrer amb deu aixecaments i menys temps parcial.

A la tercera prova de l’Aguant de Vehicle, Joan Ferrer va retallar a un punt la distància, i la quarta dels Alçaments Diversos, va donar els dotze punts a Ferrer amb vuit aixecaments per davant de Gianluca Ardengui, de manera que ara Ferrer encapçalava la classificació del Torneig.

Tot quedava pendent del Volteig de Pneumàtic, i les forces van somriure Joan Ferrer, que va guanyar amb autoritat amb vuit voltejos de pneumàtic, davant d’Adrián Vela, també amb vuit, i d’un exhaust i desmoralitzat Ardenghi, que en va quedar tercer amb set.

Joan Ferrer es va imposar a l’Hospitalet de l’Infant amb 56, punts, 10 més que Ardenghi. A la classificació general, Ferrer ha sumat un total de 209, pels 204 de Gianluca Ardenghi, que a la temporada de la seua estrena ha aconseguit un meritori subcampionat.

L’experiència del campió va ser determinant amb un Ferrer que va dosificar millor els esforços i que va assolir la seua tercera Lliga Nacional de Força després de les de 2020, 2022 i ara 2023. Per a la Lliga Nacional de Força 2024 queden classificats Joan Ferrer, campió, Gianluca Ardenghi, subcampió, Adrián Vela, tercer, Víctor Casado, quart i Daniel Aroca, cinqué.

Els altres tres atletes sortiran del Torneig Preliminar que se celebrarà a la segona quinzena de març 2024.