IniciPoliesportiuLa Ràpita acollirà el proper cap de setmana la primera Gala de...

La Ràpita acollirà el proper cap de setmana la primera Gala de Joc Tradicional

La Ràpita acollirà, el 18 de març a les 17 hores, la 1a Gala de Joc Tradicional, organitzada per la Federació Catalana de Joc, Esport i Deport Tradicional i l’Ajuntament de la Ràpita. En aquesta gala, que es durà a terme a l’Auditori Sixto Mir, es farà entrega dels primers premis Baldufa, els quals reconeixeran la tasca de preservació del joc tradicional en diferents àmbits. L’acte estarà obert a tot el públic.

El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, exposa que “és un goig poder celebrar, a la Ràpita, un acte que premia les persones que han treballat i s’han implicat per preservar el joc tradicional a Catalunya”. Balagué apunta que “cal sumar esforços per donar visibilitat a les modalitats de joc tradicional, les quals ens permeten conèixer la cultura i les tradicions catalanes”.

La gala serà el punt de trobada de totes aquelles persones que no han perdut mai les ganes de jugar i de compartir, però també l’escenari de l’entrega dels primers premis Baldufa, en els quals s’han establert cinc categories:

Aniversari: entitats que celebren dates rodones i que han mantingut i mantenen viu el joc tradicional en format associatiu.

Una vida dedicada al joc: molts jocs ens han arribat gràcies al fet que en temps difícils algú els han mantingut vius o han treballat per la seva recuperació i difusió. Aquest premi és un homenatge a aquestes persones.

Amics del joc tradicional: es reconeixen persones que, tot i no estar vinculades a cap entitat ni modalitat de joc tradicional, han treballat i treballen per a la difusió i coneixement de les pràctiques lúdiques d’arrel.

Entitats amigues: es volen estrènyer lligams amb entitats que no són de la federació, però que estan vinculades al món del joc i que ens serveixen d’exemple.

A títol pòstum: persones que no estan entre nosaltres però que han aportat coses que fan que el joc tradicional ens hagi arribat avui en dia com el coneixem.

La jornada començarà a les 11 hores al Maset Espai Jove amb l’Assemblea general de la Federació. Durant el dia, també hi haurà la ‘Ruta Arbó’, una ruta guiada per diferents indrets de la població que sortirà del Museu de la Mar de l’Ebre; i un dinar tradicional per als integrants de les entitats de la federació al pavelló firal de la Ràpita.

La Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals va néixer el 2017 fruit de la voluntat d’entitats del món del joc, l’esport i el deport popular. I de fet, durant la pandèmia va demostrar com el joc tradicional era la recepta perfecta per passar temps en família i esquivar l’aïllament forçat del confinament i la pèrdua de relacions socials tant dels infants com dels adults.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies