IniciPoliesportiuRemMés d’una quarantena de centres participaran al projecte ‘Lo riu ens mou’

Més d’una quarantena de centres participaran al projecte ‘Lo riu ens mou’

El representant territorial de l’Esport, Joan Barberà Carceller; la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montserrat Perelló Margalef; el director del Camp d’Aprenentatge de Flix; Sergi Sánchez Ribera i el director del Camp d’Aprenentatge del Delta de l’Ebre, Pau Tomàs Farnós han presentat el dossier pedagògic per al projecte interdepartamental, ‘Lo riu ens mou’, que rebran els 43 centres educatius que s’han inscrit a aquesta activitat.

A la presentació també han assistit la directora territorial de Cultura, Victòria Almuni Balada; el director de l’IDECE, Josep Maria Sáez Pujol; el president de la Federació Catalana de Rem, Francisco Paz Belmonte; el president del Club Rem Tortosa, Josep Ma Chavarria Homedes; així com representants del Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre i del Consell Esportiu del Baix Ebre.

El dossier, que també s’ha presentat als 43 centres en una reunió prèvia; ha esta creat amb una plataforma interactiva i en forma d’enllaç web; per tal que des dels centres i també els propis alumnes puguin accedir de forma ràpida, àgil i còmode. Té una mirada molt transversal amb la inclusió de diferents apartats temàtics entorn el riu Ebre: la història del riu, la vessant més esportiva, els diferents ecosistemes que hi conviuen, les repercussions ambientals, les diferents espècies invasores. També hi ha un joc final amb una sèrie de preguntes que l’alumnat haurà de respondre. “Vol ser una eina per enriquir qualitativament el projecte i les activitats i alhora volem també que serveixi per aprofundir d’una manera real i significativa en l’aprenentatge dels nostres infants i joves”, ha manifestat el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà Carceller.

‘Lo riu ens mou’ busca donar a conèixer la navegació pel riu, l’esport del rem, la història i la cultura de l’entorn a l’alumnat de 6è de primària proper a tot el tram català del riu Ebre. El projecte s’inicia aquest curs amb l’alumnat de sisè de primària dels centres de la Ribera d’Ebre i Baix Ebre nord amb una activitat al riu amb llaüts.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies