IniciMotorLa Rider 1000 supera el rècord d’inscrits en la primera edició a...

La Rider 1000 supera el rècord d’inscrits en la primera edició a Tortosa

L’edició en paper d’aquest divendres del Setmanari l’Ebre avança que ja s’han esclarit els dubtes que tenien els organitzadors de La Rider 1000 quan van decidir que, per primera vegada, la prova no tindria Manresa com el centre neurològic. La decisió de proposar noves carreteres i paisatges ha estat un gran èxit i ha tingut una gran acollida, com ho demostra la xifra de 2.850 motoristes amb què s’ha tancat la inscripció que, afegint-hi els acompanyats, representa la presència d’unes 3000 persones a la ciutat i al territori.

Les motos seran protagonistes a Tortosa, el cap de setmana del 27 i 28 de maig, de la dècima edició de la Rider, que aplega amants i aficionats de les motocicletes.

Pep Requena, coordinador de la prova, va explicar a la roda informativa de presentació els motius de la principal novetat: “La prova s’ha disputat, a les nou edicions anteriors, amb sortida i arribada a Manresa, però, coincidint amb el dècim aniversari, al Motoclub Manresa vam pensar en la proposta d’anar a conèixer altres trajectes, i per això es va pensar en Tortosa”. Esta decisió ha tingut molt bona resposta: “Teníem temor que això provoqués una davallada de participants de l’àrea metropolitana de Barcelona, que són els més abundants, però va ser justament al contrari, i la prova ha despertat més interès que mai”, va reconèixer Requena.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Sisco Pepió, va destacar la importància que suposa poder acollir este nombre de persones, provinents d’altres indrets de Catalunya, l’Estat espanyol i, fins i tot, d’altres països. “Per la configuració de la prova, els participants han de fer dos nits a la ciutat i al territori que els acull. Això suposa una important injecció econòmica per al sector turístic i de serveis, a les portes d’un inici de temporada alta que es preveu molt bona”.

Una altra novetat serà la celebració d’una fira de motos de turisme, la Moto Touring Expo, durant el cap de setmana de la Rider 1000.

Escenaris variats

La Rider 1.000 Tortosa tindrà com a centre logístic el pavelló firal de Remolins, on, la tarda del divendres, els participants hauran de recollir les credencials i dixar aparcada la moto en un recinte tancat. A més, es preveuen activitats complementàries per als motoristes i acompanyants. La prova arrancarà a les 6 h del dissabte 28, amb sortides esglaonades fins a mig matí.

Compta amb l’alternativa de fer quatre recorreguts i distàncies diferents: la més llarga, de 1.000 quilòmetres, i també, de 700, 500 i 300 km. Els motoristes recorreran diferents zones de Catalunya, País Valencià, Aragó, Múrcia i Castella-la Manxa.

Des de Tortosa, els motoristes es dirigiran a la població de Vilafranca del Baix Maestrat, continuaran per la comarca per la Foia i passaran per territori aragonès fins a Vall de Linars, a la Serra de Terol, Bezas, a la Serra d’Albarrasí, i ja a la Comunitat de Castella-la Manxa, la població de Paralejos de las Truchas, de gran riquesa florística, a la província de Guadalajara, i seguiran per Santa Cruz de Moya, a la província de Cuenca, i per territori valencià, a Alcubles i Vall d’Alba, a la comarca castellonenca de Plana Alta, i tornada a Tortosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies