IniciFutbolLa Superlliga catalana pren forma

La Superlliga catalana pren forma

L’FCF anuncia subvencions d’un valor mitjà de 15.000 euros per equip, en una reunió amb clubs de la Primera Catalana per explicar els detalls de la creació i posada en marxa de la nova categoria.

A partir de la pròxima temporada 2023-2024 es donarà el tret de sortida a una nova categoria del futbol amateur masculí: la Superlliga catalana. Es tractarà d’una lliga situada entre la Tercera Federació i la Primera Catalana, amb un grup únic de 16 equips, que comprendrà l’àmbit de tot el territori català. Per conèixer tots els detalls i el seu funcionament, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha encapçalat una reunió a la seu de la delegació de l’FCF al Vallès Occidental-Sabadell, amb la presència de presidents i representants dels clubs de la Primera Catalana.

Foto: FCF

Subvencions per participació, quilometratge i punts

Durant la trobada, el director general de l’FCF, José Miguel Calle, ha presentat el pla econòmic de la nova Superlliga catalana, amb un ajut directe per temporada d’un valor mitjà de 15.000 euros per equip. D’aquesta manera, hi haurà una partida fixa d’11.500 euros per equip, per la participació a la categoria. Alhora, la part variable de la subvenció comprendrà bonificacions per desplaçaments –0,50 euros per quilòmetre recorregut–, i també per punts sumats –50 euros per cada punt obtingut a la classificació–.

Volem que els equips que estiguin en aquesta nova categoria, a banda de l’estímul esportiu, rebin una dotació econòmica per part de la Federació”, ha explicat el president Soteras. A la vegada, s’ha anunciat que es mantindran les quotes federatives respecte la Primera Catalana, de tal manera que no s’apujarà el cost de l’arbitratge, entre d’altres conceptes.

Foto: FCF

L’accés a la nova categoria

Així doncs, durant la trobada s’ha recordat que els tres campions de la Primera Catalana ascendiran a la finalització d’aquest curs 2022-2023 a la Tercera Federació. Al seu torn, pujaran a la nova Superlliga del segon al cinquè classificat de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana. També hi accedirà el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient. Tal com estableix el pla de competició, cal tenir en compte que els ascensos es podran veure reduïts, en funció de l’afectació dels descensos no compensats d’equips catalans procedents de categories estatals. Completaran la categoria els equips que baixin de la Tercera Federació.

L’objectiu que persegueix l’FCF amb la creació de la Superlliga és tenir equips amb una major preparació per l’ascens a la Tercera Federació. Aquest nou esglaó pretén reduir la diferència per arribar a la competició d’àmbit estatal, amb un major atractiu per la recerca de patrocinadors, interessats en l’aposta per la nova categoria d’elit del futbol territorial català.

Per part de la Federació Catalana de Futbol, a la vegada, han intervingut el secretari general, Oriol Camacho; i la cap del departament de competició, Marta Puiggarí. També han estat presents, entre d’altres, vicepresidents, directius i delegats territorials.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 36

Últimes notícies