IniciPoliesportiuAtletismeLa tortosina Mireia Guarner, millor marca personal a la Marató de València

La tortosina Mireia Guarner, millor marca personal a la Marató de València

Mireia Guarner (Avinent Manresa), va aconseguir l’objectiu de millorar la seva marca personal, a la Marató de València-Trinitat Alonso, i establir un nou rècord a l’entitat manresana amb el cronòmetre de 2 hores 41 minuts i 25 segons.

L’atleta tortosina arribava amb un millor registre de 2:48’33”, assolida el passat mes d’abril a la Marató d’Hamburg, i va rebaixar aquesta marca en més de set minuts, parant el cronòmetre amb 2:41’25”.

La més ràpida en finalitzar la prova va ser Amane Beriso, trencant tots els pronòstics, i obtenint el triomf, el rècord de la prova i la tercera millor marca mundial de la història amb el seu crono de 2:14’58”.

Beriso es va imposar a la gran favorita de la prova Letesenbet Gidey. El mà a mà entre Beriso i Gidey es va mantenir fins als quilòmetres finals, però la plusmarquista mundial de 5.000, 10.000 metres , i mitja marató no va aguantar, i Beriso va marxar en solitari per creuar la línia de meta en solitari. Al primer lloc de Beriso, l’han acompanyat al podi final la citada Letesenbet Gidey, 2:16’49”, segona classificada, i Sheila Chepkirui 2:17’29”. La competició femenina també ha deixat l’històric rècord d’Espanya de marató, en mans de la catalana Marta Galimany, acabant a la dissetena posició de la general femenina, i com a primera atleta espanyola amb un temps de 2:26’14”, superant l’anterior que estava en possessió d’Ana Isabel Alonso des del 1995 amb 2:26’51”. A continuació han entrat Cristina Giurkanu amb 2:37:44; Cristina Elaine Mc Knight, 2:39’29”, i Mireia Guarner en cinquena posició de la classificació d’atletes espanyoles.

La Marató València Trinidad Alfonso ha viscut una especial jornada en la seva quaranta dosena edició, amb més de 21.813 participants arribats a la meta, fet que suposa un nou registre històric estatal.

A més la jornada ha resultat una autèntica festa, amb milers de persones animant els participants aquest diumenge i amb l’alè extra dels més de 150 punts d’animació que patrocinadors, entitats, clubs esportius, o les comissions de Junta Central Fallera de València i col·legis del projecte.

L’entitat solidària d’aquesta edició, la Gasol Foundation, també ha estat la protagonista amb algunes accions a ExpoDeporte i la carrera. L’aportació solidària final ha superat els 44.000 euros.