IniciFutbol2ª CatalanaL'Aldeana remunta i s'imposa al Tortosa i fa un pas de gegant...

L’Aldeana remunta i s’imposa al Tortosa i fa un pas de gegant cap a la promoció d’ascens (1-2)

Duel directe entre el segon i el primer classificats de segona catalana que confirma a l’Aldeana com al màxim candidat a disputar la promoció d’ascens, amb un marge de sis punts respecte a la segona posició que ocupa el Tortosa ara mateix i nou respecte a la quarta plaça del grup a falta de set jornades per al final de la primera fase.

Onze inicial del CD Tortosa. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

El partit va iniciar-se amb molt de respecte mutu entre ambdós equips als que els va costar generar arribades amb perill a les dues àrees en aquest tram inicial de partit. No obstant això, als tres minuts tenia una aproximació Konu en un intent de rematada a l’interior de la gran, que li sortia mossegada i despistava a Auré salvant l’acció un defensor sobre la línia de gol. De mica en mica es va anar estirant el conjunt visitant i als dinou creaven la primera ocasió de perill en una centrada des de la dreta de Vilarroya del lateral dret cap al cor de l’àrea on Nacho entre dos defensors guanya l’acció amb l’espatlla i la seva rematada sortia fregant el pal dret de la porta de Rojas. No tornaven a haver ocasions pràcticament fins gairebé la mitja hora de partit quan en un contracop per la dreta de Guillem assistia per a Joel Marigot a banda esquerra on driblava al darrer defensor i rematava ajustat a la base del pal, enganyant a Auré i després de tocar al pal acabava al fons de la xarxa als 26′ de partit. El gol semblava donar-li un estímul als tortosins que només dos minuts més tard en una nova cavalcada de Guillem per la dreta, filtrava la passada vertical per a Joel Marigot que a l’interior de l’àrea rematava excessivament creuat al costat del pal dret de la porteria aldeana. Als 33′ Joel Marigot ha estat a punt de fer el gol de la tarda quan en veure avançat a Auré intentava una rematada des de tres quarts de camp feia una rematada que es perdia per molt poc fregant el travesser. A partir d’aquí i fins al descans l’Aldeana es podia treure la son de les orelles i es mostrava lleugerament superior als tortosins i a falta de deu minuts per al descans a la sortida d’un córner des de l’esquerra Rojas refusava de punys la primera acció al primer pal i el refús li caia a Barry que a la mitja volta rematava massa alt per dalt al travesser. Dos minuts després Páez en una acció d’estratègia buscava a Nacho al segon pal, en una falta penjada des de tres quarts, i la rematada creuada amb el cap es perdia fregant el travesser. Nacho, que ha estat molt ben controlat per la defensa tortosina, treia de cara per a Vilarroya que rematava des de la frontal perdent-se la pilota molt desviada al costat del pal esquerre de la porta de Rojas als 40′. L’ensurt ha arribat a falta de dos minuts per al final quan Dani Bel sorprenia amb una centrada-xut des de tres quarts que s’enverinava i sorprenia a tothom enviant la pilota a la creueta esquerra de la porta tortosina. Així s’ha acabat el primer temps amb un Aldeana que creixia davant un Tortosa que reculava cada cop més.

A la represa, es mantenia el mateix ímpetu amb que havien finalitzat els primers quaranta-cinc minuts i arran d’un córner des de l’esquerra la pilota li arribava a l’exroig-i-blanc Manolo Puig que provava fortuna i trobava la interposició de Joel Marigot que amb el cap desviava a córner altre cop. Davant la sorpresa de tothom el tècnic tortosí Gabri Amores feia dos canvis treient a les dos referències ofensives amb els canvis de Joel Marigot per Iván Martínez i Konu per Xavi Margalef, passant a Ferran com a referència en atac, en una evident maniobra de contenció davant la major intensitat atacant del líder fins al moment. I en l’acció immediatament posterior arran d’un nou córner des de la dreta (en una acció que ha forçat Nacho en la pressió sobre Roger Escribà que de forma totalment innecessària ha cedit el servei de cantonada) s’ha generat una acció a l’interior de la gran on Nacho ha guanyat l’acció amb el cap demanant els aldeans un penal clar per mans de De la Torre, però el rebuitg li ha caigut a Páez dins la frontal de la petita que ha afusellat el gol de l’empat i que feia justícia al que s’estava veient sobre el terreny de joc. Ho ha intentant llavors el Tortosa a la desesperada buscant el gol que els tornés a donar avantatge en una pilota que li arribava a Ferran a la frontal de l’àrea però la seva rematada tocava a l’esquena de Barry i el globus al segon pal li caia a Margalef que entrant per l’esquena rematava dins la petita i Auré amb el cos evitava el segon gol del Tortosa.

Al tram final l’Aldeana, més sencer físicament que els roig-i-blancs tenien tres ocasions molt clares per haver sentenciat. La primera en una gran intervenció de Rojas quan Nacho trencava en velocitat per la dreta i sobre la sortida del porter li picava per sobre i veia com l’acció la refusava a córner. A la sortida de la cantonada de nou Nacho, que creixia a mesura que avançava el partit amb més espais a les esquenes de la defensa, tenia el gol a tocar quan en una rematada al primer pal rematava tocant el pal per la part lateral fent l’efecte òptic cantar el gol a la nombrosa parròquia aldeana desplaçada al municipal Josep Otero. Beranuy tenia la tercera oportunitat amb una rematada des de deu metres de la frontal que es perdia per molt poc al costat del pal esquerre de la porta de Rojas. Però tant va anar el cantir a la font, que en la darrera acció en una nova arribada a l’àrea visitant, la pilota li arribava a Moha que li filtrava per a Páez (que arrancava en posició dubtosa) i sobre la sortida desesperada de Rojas li tocava per a Nacho que l’empentava a plaer al fons de la porteria tortosina provocant el deliri dels aficionats i banqueta aldeana, sabedors de la importància d’aquests tres punts que els consoliden en el lideratge del grup.

Podeu veure la classificació després de la quarta jornada de la segona volta del campionat de lliga de la segona catalana al subgrup 8B clicant la imatge inferior:

La propera jornada:

L’Aldeana, que surt reforçat del duel al Josep Otero, rebrà la setmana vinent la visita del coer de la categoria, el Camarles, que gairebé està descartat per optar a entrar dintre les tres primeres places del grup després d’encadenar la cinquena derrota en les sis darreres jornades del campionat. Els de Ferran Simó voldran seguir afiançant la seva posició a la taula classificatòria fent un nou pas per assolir contra més aviat millor els punts que li resten per a estar dintre la promoció d’ascens a primera catalana i seguir allargant una setmana més la ratxa de set partits consecutius sense perdre que encadenen. Diumenge a les 12 del migdia es disputarà aquest partit.

Per la seva banda, el Tortosa mirarà de trencar la mala dinàmica des de l’arribada del nou tècnic Gabri Amores a la banqueta on han sumat tan sols un punt dels darrers sis de competició. En la visita al municipal de la Vinyeta d’un Perelló, que semblava deshauciat tot just fa dues jornades, amb els reforços sembla haver-se reactivat i ha sumat els darrers sis punts en joc a casa. Els tortosins, si no es volen complicar encara més en la lluita per la segona fase d’ascens (a hores d’ara cas de que l’Ampolla i la Sénia guanyin els dos partits pendents respecte als tortosins, els avançarien a la classificació i els deixarien fora de les tres primeres posicions), han de sumar la primera victòria de l’epata Gabri Amores a la banqueta que els done aire per a mantenir-se en la lluita en la resta de cinc partits que restarien per assegurar la plaça de promoció. El partit està previst per diumenge a les 16 hores de la tarda.