IniciFutbolFutbol femeníL'ampollera Laia Sedó confinada als Estats Units al campus universitari del seu...

L’ampollera Laia Sedó confinada als Estats Units al campus universitari del seu equip de futbol

Laia Sedó no va poder celebrar en el millor dels escenaris el seu aniversari. La jugadora de futbol de l’Ampolla va complir 22 anys el passat 30 de març, i ho va fer des del seu confinament a la William Carey University.

La situació provocada pel coronavirus, cada vegada més complicada als Estats Units, està tenint lògicament una important repercussió als centres universitaris, que van suspendre totes les activitats docents i esportives. Algunes de les components de l’equip de futbol femení del William Carey, sobretot les nord-americanes, van marxar als seus respectius domicilis, però altres continuen al campus de la universitat, incloent-hi també la resta de nacionalitat espanyola, amb Laia Sedó, també Aina Vergés (Tarragona), Marina Sonet (Barcelona), Yolanda Bonnin i Rebeca Delgado (Mallorca).

Des del passat 23 de març, totes les classes s’impartixen per línia i als estudiants se’ls permet viure al campus i menjar a la cafeteria. Laia Sedó espera amb resignació que tot torne a la normalitat “les notícies són bastant preocupants, cada dia augmenten els casos de persones afectades, sobretot a Nova York i Califòrnia, i tot apunta al fet que la major incidència es pot produir al mes de maig”. Les mesures van començar a adoptar-se arran de la situació en altres països: ”les restriccions van posar-se en marxa després del tancament de fronteres a Itàlia i Espanya, a partir del qual es va reduir el nombre de persones en grups, amb la cancel·lació immediata de tota mena de competicions esportives i entrenaments, mentre que les classes són en línia en lloc de presencials”.

Ara s’han extremat les mesures per a evitar contagis: “la Universitat sols està oberta per a estudiants estrangers, que són els que tenen més risc per viatjar al seu país, i hem passat de tenir zones en comú a individuals, una persona en lloc de dos com abans a cada habitació, per a evitar possibles contactes amb la resta. La cafeteria oferix menjar, però per a emportar-se’l i consumir-lo a l’habitació, d’on pràcticament no podem sortir”.  En el seu confinament va seguint l’actualitat a les Terres de l’Ebre “per l’ordinador em vaig informant de les notícies diàriament i també estic en contacte amb la meua família i els amics i amigues”.

La setmana passada es va complicar encara més la situació amb l’arribada d’un tornado que va causar bastant d’impacte a la zona des de Texas fins a Geòrgia, que va causar més de trenta víctimes mortals i importants destrosses: “vam passar bastanta temor, una nit van haver de tancar portes i finestres, va marxar la llum i vam dormir als passadissos”. La William Carey està situada a la ciutat d’Hattiesburg, a menys de 160 quilòmetres de Jackson, capital de l’estat de Mississipí, i compta amb una població d’uns 50.000 habitants. En el seu campus estan matriculats uns 1.700 estudiants.

La plantilla de futbol femení de la Willim Carey, dirigida pel tècnic Danny Owen, està configurada per jugadores de diferents nacionalitats, en una xifra superior a la de nord-americanes, i preparava l’inici de la pretemporada, després de la bona campanya portada a terme el 2019, amb la consecució del títol del Southern States Athetic, fins a arribar a les semifinals del NAIA. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 12

Últimes notícies