IniciEsportsL’ampostí Joan Solà (2a B) protagonista del vídeo de captació d’àrbitres de...

L’ampostí Joan Solà (2a B) protagonista del vídeo de captació d’àrbitres de futbol sala

AMPOSTA // Joan Solà, àrbitre ampostí de futbol Sala, és el protagonista del vídeo promocional que ha editat l’FCF per captar nous àrbitres i incorporar-los a l’estament el proper estiu. Solà, que juntament amb el col·legiat de Tarragona David Brull xiula a 2a B, ha participat en l’elaboració del vídeo, que adjuntem a la notícia, per tal d’incentivar a futures promeses de l’arbitratge. Les Terres de l’Ebre tenen l’índex més baix de Catalunya d’àrbitres i jutges assistents, per això, des del vídeo de l’FCF es fa una crida apuntar-se al curs d’arbitratge.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Lliga Catalana de Futbol Sala manté obertes les inscripcions pel Curs d’Àrbitres i d’Àrbitres Assistents de futbol sala d’aquest estiu. Un curs en què no només s’aprendran les regles del joc, els protocols dels àrbitres, i a redactar bé les actes, sinó que també s’aprendrà a ser esportista i a evolucionar com a persona. I és que ser àrbitre vol dir autonomia, maduresa, personalitat i prendre decisions. Ser àrbitre és un aprenentatge constant en l’àmbit personal, exercint com un esportista més a la pista i realitzant una activitat remunerada.

En l’actualitat, el CTAFS està format per un total de 601 àrbitres de futbol sala, dividits en 505 àrbitres i 96 àrbitres assistents, amb una edat mitjana de 25 anys.

Una evolució notable en els darrers anys, ja que la temporada 2019-2020 hi havia 570 àrbitres, 36 més que la temporada anterior. Per tant, en dues temporades, el CTAFS ha tingut un creixement de 67 àrbitres.

A més, el CTAFS també ha registrat un creixement pel que fa al nombre de noies que en formen part. La campanya #Orgullosa de la Federació Catalana de Futbol ha suposat un bon impuls que es veu reflectit en una gran evolució. Del total dels àrbitres de futbol sala de Catalunya, les noies són un 14% del total (83 àrbitres), de les quals 43 són àrbitres principals i 40 són àrbitres assistents.

Si vols formar part del col·lectiu arbitral la temporada vinent, apunta’t al Curs d’Àrbitres i Àrbitres Assistents de futbol sala, que s’impartirà durant el mes de juliol, en dos torns, de dilluns a dijous.

DATES CURS1r torn:del 5 al 15 de juliol de 20212n torn:del 19 al 29 de juliol de 2021HORARI CURSDe dilluns a dijous, de 19.00 a 22.00 hores

El curs serà en format presencial i es distribuirà a 9 seus diferents arreu de Catalunya, tots ells a les delegacions territorials de l’FCF. En el Curs d’Àrbitres i Àrbitres Assistents de futbol sala s’impartiran les següents matèries: regles del joc, acta online, protocol previ del partit, psicologia arbitral i part pràctica.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 8

Últimes notícies