IniciPoliesportiuL’arquitecte Josep Camps serà l’encarregat del projecte del nou pavelló a l’antic...

L’arquitecte Josep Camps serà l’encarregat del projecte del nou pavelló a l’antic col·legi de Sant Josep a Tortosa

L’arquitecte tortosí Josep Camps ha estat escollit per a dur a terme el projecte de construcció del pavelló poliesportiu al barri del Rastre de Tortosa. La proposta presentada pel seu equip Arquitecturia ha sigut l’escollida pel jurat que ha conformat el concurs de projectes mitjançant la llei d’arquitectura. En total, s’hi van presentar cinc propostes, de les quals tres van arribar a la fase definitiva i van presentar un avantprojecte de l’actuació. El jurat va escollir la presentada per l’equip de Camps en considerar que s’adequa millor a l’entorn de l’antiga escola de Sant Josep ja que és la que menys afectació causa sobre els edificis existents. A més a més, també va destacar que esta opció suposa una millor petjada ecològica.

El projecte consisteix en l’enderroc d’una part de les instal·lacions del complex educatiu. Concretament, les aules que estan a tocar del carrer Callao i que actualment presenten un estat de ruïna. En este espai, l’Ajuntament ha previst la construcció d’un pavelló poliesportiu. Pel que fa a la resta de l’antiga escola dels Josepets, es mantenen els edificis que conformen el complex. Ara, l’equip de Josep Camps haurà de redactar el projecte executiu, tant de l’enderroc de la zona afectada com de la construcció de l’equipament esportiu.

Amb la construcció d’un pavelló al barri del Rastre, l’Ajuntament de Tortosa vol posar una peça més en la recuperació de l’activitat a la zona. “Volem afavorir la reactivació del barri, portant més activitat no només entre setmana sinó també en cap de setmana, cosa que farà que moltes persones passen pel barri i que això genere més dinamisme a la zona“, explica l’alcaldessa, Meritxell Roigé. “A més a més, permetrà donar resposta a la demanda creixent pel que fa a la utilització de les instal·lacions esportives, ja que tenim la sort de disposar de moltes entitats que necessiten comptar amb el major nombre de pavellons possible“, insisteix Roigé.

Josep Camps ja ha fet diverses actuacions urbanístiques a Tortosa: la més recent, la construcció de la plaça situada al davant de la Catedral i l’espai museístic Cota 0. Anteriorment també va ser responsable de la urbanització de la plaça de l’Absis, amb la creació d’un petit auditori a l’aire lliure. A pocs metres, també ha dut a terme el projecte de rehabilitació del passeig del Castell entre la plaça de l’Absis i la part superior dels Reials Col·legis, que ha servit per a perllongar el passeig de Ronda als peus del castell de la Suda. A la vegada, també va ser l’arquitecte responsable de la rehabilitació del mercat de Ferreries i la construcció del Centre Cívic ubicat a la plaça Mestre Monclús. Dins de les actuacions que ha fet al conjunt del municipi, l’equip de Josep Camps també va dissenyar el complex esportiu de la piscina de Jesús.

L’Ajuntament de Tortosa va obtindre al 2019, de mans de l’ordre dels Sacerdots Operaris Diocesans, la cessió gratuïta de l’antic col·legi de Sant Josep durant un període de 50 anys, que pot ser ampliable fins als 90 anys. L’objectiu era que l’edifici pogués ser destinat a usos socials, culturals i esportius i que, d’esta manera, es recordés la figura de qui va ser fundador de l’escola i de la germandat, el beat mossèn Manuel Domingo i Sol, així com la finalitat amb la qual es va fundar l’equipament educatiu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies