IniciFutbol1ª CatalanaL'Ascó allarga la bona dinàmica fora de casa en el retorn a...

L’Ascó allarga la bona dinàmica fora de casa en el retorn a la competició

L’Ascó arrenca l’any 2024 de la millor forma possible, arrencant els primers tres punts a domicili a un camp complicat com el del Sitges, on els del Garraf tan sols havien deixat escapar una derrota fins ara en el partit inaugural davant l’Atlètic Vilafranca que s’imposava per 0 gols a 3. I ho va fer amb autoritat, afavorits per un error garrafal del central local que va cometre una clara agressió sense pilota al davanter riberenc i l’àrbitre no va dubtar gens a mostrar-li la targeta roja directa. Fins llavors el partit era incert, però després de quedar-se en inferioritat numèrica, els d’Arnau Alcoverro es feien amos i senyors de la situació, tot i que al descans marxaven amb el 0-0 inicial al marcador, després d’haver gaudit d’infinitat d’ocasions per a fer moure l’electrònic.

Una espectacular rematada des de la frontal de l’àrea a càrrec de Sergio Cáliz li donava avantatge als riberencs tan sols iniciar-se el segon temps. Sis minuts després, en ple assetjament visitant, Franco aconseguia ampliar les distàncies i situar un 0 a 2 que calmava el partit fins al tram final. El joc directe que buscaven els locals en el darrer tram de confrontació, va tindre efecte en una gran jugada que donava incertesa al tram final.

Arnau Alcoverro, entrenador del FC Ascó, comentava que “no podíem demanar començar l’any de la millor manera possible. És cert que els deu minuts posteriors a l’expulsió, vam estar un xic precipitats, volent acabar el partit ja i això propiciava alguna errada puntual que provocava que tinguessin alguna contra perillosa. De fet, s’ha de reconèixer que la més clara per a trencar l’empat inicial, va ser d’ells en una transició després d’un mal atac posicional nostre. Això ens va fer reconduir la situació al descans, vam corregir els errors que estàvem acusant durant els primers quaranta-cinc minuts, i només arrencar el segon temps ens avançàvem al marcador i poc més tard arribava el segon. Això va fer calmar el partit fins als darrers compassos, on ells van aplicar un joc molt més directe. Natros vam estar molt sòlids en defensa, però en un camp de tan reduïdes dimensions i acumulant tant físic per part local, i en una jugada espectacular dins l’àrea entraven de nou al partit. Llavors amb deu minuts que restaven per a la finalització més els sis d’afegit que va aplicar l’àrbitre, vam haver de recular i defensar la porteria. Sí que vam tindre dos o tres contres per a matar el partit, que no vam materialitzar, vam acabar demanant l’hora. Crec que l’equip ha madurat i molt orgullós del meu equip. El que més em va agradar van ser les cares d’ambició que vaig veure al final del partit i voler demostrar que l’Ascó té molt més del que demostra la classificació” sentenciava Alcoverro.

UE SITGES, 1
FC ASCÓ, 2

UE Sitges: Mata, Rovira, Avellaneda (Álvaro, 74’), Durany (Ryo, 89’), Martí, Pascua (Saliou, 74’), Marc Martínez, Serra (Víctor, 65’), Carlos Martínez (Manu, 74’), Shinnosuke.

FC Ascó: Diego, Eric Roda, Sergio Cáliz, Albert Roca, Àlex Fernández, Cubi (Modest, 45’), Jani Roca, Marc Blanch, Franco (Humbert, 81’), Marcel Meseguer, Hamir (Quim Cardona, 68’).

Àrbitre: Irene López Brustenga assistida a les bandes per Pol Solà Monteagudo (del col·legi de Granollers) i Cristian Ramos Múrcia de la delegació arbitral del Vallés Occidental. Targetes per a Durany (28’), Avellaneda (44’), Manu (83’), Álvaro (86’) i al segon entrenador Antoni Salido (89’) dels locals i per a Cubi (13’), Franco (23’), Sergio Cáliz (44’), Hamir (53’), Albert Roca (58’), Eric Roda (77’), Quim Cardona (78’) i Jani Roca (86’) pels visitants. Roja directa per a Rovira (21’) de la UE Sitges.

Gols: 0-1, Sergio Cáliz (49’); 0-2, Franco (55’); 1-2, Saliou (83’).

Podeu veure la classificació provisional després de disputar-se els primers partits de la penúltima jornada del campionat de lliga (j.14) al grup tercer de la primera catalana, clicant la imatge inferior: