IniciFutbolFutbol BaseL'assamblea de l'FCF aprova la implantació del futbol formatiu masculí per anys...

L’assamblea de l’FCF aprova la implantació del futbol formatiu masculí per anys de naixement

Arrencarà la temporada 2023-2024 amb la subdivisió de les categories Prebenjamí, Benjamí i Aleví, de sub 7 fins a sub 12, i s’aplicarà progressivament fins arribar a Juvenil, el curs 2026-2027.
La implantació del futbol formatiu masculí per anys de naixementUn dels canvis que viurà el futbol formatiu masculí català al llarg dels pròxims anys serà la implantació de categories per anys de naixement. L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol, celebrada aquest dilluns a la Ciutat Esportiva de Blanes, ha votat favorablement aquesta proposta del Pla General d’Actuació, amb l’objectiu d’intentar igualar el nivell de la competició, evitar perjudicis als clubs i de disminuir la diferència entre equips.

Un canvi progressiu

Aquesta novetat serà progressiva, i arrencarà la temporada 2023-2024 amb la subdivisió de les actuals categories Prebenjamí, Benjamí i Aleví, que passaran a ser des de sub 7 fins a sub 12. Any a any s’aniran sumant la resta de categories. Els Infantils entraran en aquest nou model la campanya 2024-2025, mentre que els Cadets ho faran en la 2025-2026. Tota l’escala formativa es completarà amb la subdivisió de la categoria Juvenil, en el curs 2026-2027.

Creació de lligues lúdiques

Una altra de les variants en futbol formatiu serà la creació de les lligues de caràcter lúdic, sense ascensos ni descensos, per aquells clubs que prefereixin aquesta modalitat per alguns dels equips federats. Les lligues lúdiques estaran formades per grups curts i campionats en dues fases. Al seu torn, continuarà amb normalitat la branca de caràcter competitiu, amb la competició com a mitjà de formació, per cercar el nivell dels nens i nenes, i amb una sola fase.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 40

Últimes notícies