IniciPoliesportiuForçaL'atleta de Deltebre Joan Ferrer campió de la Lliga Nacional de Força

L’atleta de Deltebre Joan Ferrer campió de la Lliga Nacional de Força

DELTEBRE // Joan Ferrer s’ha proclamat campió de la Lliga Nacional de Força, després de mantenir el primer lloc de la classificació general en l’últim torneig disputat avui a la localitat toledana d’Alcabón.

L’atleta de Deltebre havia aconseguit dos subcampionats d’Espanya i una tercera posició, i en el seu quart any en la competició ha obtingut el títol d’Atleta més Fort d’Espanya. En aquest últim torneig, la diferència de punts que duia al segon classificat, el tetracampió d’Espanya Roberto Rodríguez, ha estat suficient per mantenir el liderat final i aconseguir l’anhelat cinturó de campió.

Un gran esforç del deltebrenc, que cada temporada ha anat creixent com atleta i ara recull els fruits amb el preuat cinturó per al més fort
Segon ha estat el gallec de Vigo Roberto Rodríguez, que, tot i aconseguir el triomf en les cinc proves i fer un torneig impecable, no ha tingut punts suficients per aconseguir la victòria final. El tercer lloc ha estat per al debutant madrileny Pedro Cordón.

Joan Ferrer va ser segon en la primera prova de l’arrossegament de camió. En la segona de combinada de resistència de màquines, amb cinc repeticions de la màquina Viking Press Inclinada amb 120 kg-i cinc de la màquina Supersquat d’esquat de 320 kg, va ocupar la tercera posició, i segon en la tercera del Passeig de l’Ànec de 198 kg al llarg de 20 metres en un temps màxim de 90 segons, acabant a tan sols 27 centèsimes de Roberto Rodriguez. En la quarta, resistència de Carry amb un pes de 210 kg el major temps possible, va acabar tercer i segon en la Ruleta Russa de Pes Mort, aixecant una barra a pes mort d’inici amb 220 kg, afegint-se de vint en vint quilos més. Roberto Rodríguez va aconseguir elevar 300 kg, pels 280 de Joan Ferrer i José Vicente Barcelona, que van compartir la segona plaça.

Al final Roberto Rodríguez va ser el guanyador de la prova amb 60 punts, amb segon lloc de Joan Ferrer, que sumava els 45 punts suficients per assegurar-se el primer lloc de la classificació general i el títol amb un total de 192 punts, per davant de Roberto Rodriguez, 174 i el madrileny Pedro Cordón amb 143, en segona i tercera posició respectivament. A continuació es van classificar, José Vicente Barcelona, 118; David Borràs, 109; Fran Domínguez, 98; David Estrugo, 91; Daniel Araujo, 84; J. Antonio Martínez, 23, i Daniel Castaño, 20.

Els cinc primers classificats passaran automàticament a participar, sense necessitat d’anar al Torneig preliminar, a la Lliga Nacional de Força 2021: Joan Ferrer, Roberto Rodríguez, Pedro Cordón, José Vicente Barcelona i David Borràs.

Els tres primers classificats del Torneig Preliminar del 26 de juny a Alcobendas passaran a formar part de la Lliga Nacional de Força 2021, i els primers reserves tindran prioritat per participar en cas d’absències i lesions.