IniciAtletismeCurses de MuntanyaL'atleta Maria Rufí guanya a la seua categoria de la Trans Gran...

L’atleta Maria Rufí guanya a la seua categoria de la Trans Gran Canària

Maria Rufí Castell va aconseguir la victòria en la categoria fins a 29 anys, de la vint-i-cinquena edició de The North Face Transgrancanaria, amb més de 4.100 participants de 73 nacionalitats diferents, que van recórrer les diferents distancies, pels diversos senders de Gran Canària, de les proves Classic, Advanced, Marathon, Starter, Promo, Youth i Quilòmetre Vertical El Gegant, sense oblidar la Family i la Transgrancanaria Kids Abora by Lopesan.

La representant del CE Trencacims de Paüls, va guanyar amb solvència en la seua categoria, invertint un temps de 12:45’31”, seguida en segon lloc de la noruega Rebecca Aline Hjoennevaag a 2:17’52”2, i tercer de la britànica Eleanor Claringbold (Black Combe Runners), a 3:59’52”, en efectuar el recorregut de l’Advanced de The North Face Transgrancanaria després de ser els més ràpids a completar els 84’65 quilòmetres, i 4.996 metres de desnivell positiu, entre el Port de Las Nieves i el Parc Sud de Maspalomas.

Una prova exigent en què els i les participants  van haver de fer front no només a la duresa del terreny, sinó també als canvis de temperatura entre els dos vessants de l’illa.
Aquesta edició va ser una de les més seguides en la història de la prova amb més de 16 hores de retransmissió en directe en espanyol, anglès i, com a novetat aquest any, xinès.