IniciMotorLes Terres de l'Ebre protagonistes en la 57ª edició del RallyRACC Catalunya-Costa...

Les Terres de l’Ebre protagonistes en la 57ª edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Una primera etapa completament nova, amb un recorregut total de 123,50 km distribuïts en quatre trams, és la principal novetat de la 57a edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, que es disputarà del 20 al 23 d’octubre, amb epicentre a Salou, Port Aventura World i la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre de nou com a protagonistes en el seu recorregut.

L’Auditori Diputació ha acollit aquest dimarts la presentació de la 12a prova puntuable del campionat del món de ral·lis, que se celebrarà a la demarcació de Tarragona amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Salou i PortAventura, entre altres entitats.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé; el president del RACC, Josep Mateu; l’alcalde de Salou, Pere Granados; la directora de Business & Events de PortAventura, Laura Valdeolivas; la cap de la Representació Territorial de l’Esport a Tarragona, Carmina Blay; el director de l’Àrea Esportiva del RACC i de Cursa del RallyRACC, i la directora de Cursa adjunta i responsable de Coordinació, Marina Duñach, han estat els encarregats de fer públiques les característiques de la 57a edició.

Foto: Cedida

Salou, PortAventura World i la Costa Daurada continuaran sent el nucli del ral·li, que en aquesta 57 edició, que constarà de 300,01 km de velocitat distribuïts en 19 trams cronometrats del total de 1.405,03 km de l’itinerari, la seua totalitat sobre asfalt. La ubicació dels punts clau del RallyRACC es manté com en els últims anys. El podi de sortida i arribada, en el qual també se celebrarà la cerimònia de repartiment de premis, estarà situat en el Passeig Jaume I; el parc de treball per a tots els equips en l’aparcament de PortAventura World, i la base de cursa (headquarters) i sala de premsa, al Centre de Convencions del Business Centre d’aquest mateix enclavament.

Per territori ebrenc

En la passada edició, a causa de la situació sanitària, l’itinerari del 56é RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, penúltima prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis de 2021, va experimentar alguns canvis en el seu recorregut, que va afectar les Terres de l’Ebre, concretament amb l’anul·lació el tram “Batea-Villalba”.

En la present edició, la primera etapa de divendres 21 d’octubre, és un bucle de quatre trams sense assistència, excepte dues zones de proveïment de carburant a la Juncosa i Flix, que es repetirà dues vegades: ‘els Omells – Maldà’ (10,66 km), ‘Serra de la Llena’ (11,93 km, completament nous en el ral·li), ‘les Garrigues Altes’ (21,44 km, tram conegut com la Granadella però a l’inrevés) i ‘la Pobla – Riba-roja’ (17,72 km, sentit contrari del tram Riba-roja). Entre tots dos bucles s’estableix un reagrupament i una mínima zona de treball i canvi de pneumàtics a Vimbodí, la qual cosa també significa una dificultat logística afegida.

Aposta per la sostenibilitat

Al RallyRACC es donaran cita per primera vegada les noves mecàniques híbrides que competeixen en exclusiva en la categoria Rally1. Toyota, Hyundai i M-Sport Ford aportaran les seves noves mecàniques amb tot el rodatge que hauran significat les 11 proves disputades abans de la cursa tarragonina. És un dels signes de canvi cap a una activitat més sostenible en els quals està immers el món dels ral·lis. En aquest sentit, durant la presentació l’organització ha destacat l’aposta progressiva del ral·li cap a la sostenibilitat.

De nou molt decisiu

Enguany la prova també vindrà marcada per la gran igualtat que estan mostrant pilots i copilots, tal com s’ha anat veient al llarg de la temporada. La inscripció serà notable, amb els principals pilots que estan definint la història de l’especialitat en els últims anys, tant en WRC absolut com en les categories WRC2 i WRC3, als quals s’afegirà una extensa llista de pilots del país.

En les dates de final de temporada, el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada  sempre sol ser definitori d’alguna de les classificacions del Campionat del Món. Encara és aviat per dir a quin apartat pot ser decisiva, però la gran quantitat de campionats en joc fa preveure interessants resultats esportius al final dels tres dies de ral·li.

A més de ser puntuable per a tots els campionats del Mundial, aquest any el 57 RallyRACC serà també vàlid per a quatre campionats de promoció: dos es disputen en ral·lis distribuïts per tota la península Ibèrica (Peugeot i Toyota), un altre al territori espanyol (Suzuki) i un estrictament en proves catalanes (Volant RACC-Trofeu Mavisa). Aquests són tots els campionats en joc al Ral·li d’Espanya 2022: Enguany serà la penúltima i dotzena de les tretze proves que consta el calendari, i pot començar a decidir alguns dels campionats abans de l’última prova prevista al Japó.

Projecció exterior

Durant la presentació, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha fet referència a la repercussió internacional del ral·li i al retorn que té per a les nostres comarques i per al conjunt del país. “Avui estem sumant un any més en pro del sector turístic, però també del conjunt del territori”, ha afegit la presidenta. D’altra banda, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha posat de manifest que és un esdeveniment que s’alinea amb les línies estratègiques de promoció i de comunicació dels valors de la marca Costa Daurada, i ha subratllat que “és fruit d’una aliança d’èxit que reforça els nostres actius turístics, la nostra imatge i que amplia la nostra projecció exterior”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies