IniciHandbolL'Handbol Ascó classificat per a la fase final del Campionat d'Espanya infantil...

L’Handbol Ascó classificat per a la fase final del Campionat d’Espanya infantil femení

L’Handbol Ascó ha culminat una excel·lent actuació en la seua participació en la fase classificatòria del Campionat d’Espanya infantil femení d’handbol, i estarà en la fase final amb els vuit millors equips espanyols de la categoria.

Juntament amb l’equip riberenc, que serà l’únic representant català, estaran el Pozuelo de Calatrava de Castella la Manxa, Villanueva de Siero d’Asturies, Tiñosa Puerto del Carmen de Canàries, Civitas de Guadalajara, BM Morvedre de València, Helvetia Anaitasuna de Pamplona, i el conjunt andalús de l’Higuerón Hotel San Francisco de Asis Mijas. La fase final es disputarà del 31 de maig al 4 de juny, i el sorteig amb les seus i distribució de grups, es portarà a terme aquest dilluns 22 de maig, a la Federación Española de Balonmano.

L’Handbol Ascó es va classificar primer del grup H, després de superar en la final d’aquest matí, de forma clara i contundent per 25-13 al Carretillas Mayor BM Palencia, en partit disputat al pabellón Antiguo de Carrenque de Màlaga, en un partit que va resultar complicat en el seu inici, quan l’equip dirigit pe Marc Strino, va arribar a perdre per tres gols de diferència al minut 10 (4-7). Reacció de les riberenques, amb un parcial 6-0, per agafar la iniciativa i marxar al descans amb una renda favorable de cinc gols (14-9). A la segona part s’han incrementat les diferències per arribar als 12 gols.

Per part de l’Handbol Ascó han jugat, Silvia Farnós, Bruna Mirabal (4), Marwa Chellay (2), Emma Navarro (2), Razan Mahdjoub (2), Jana Lomeña (1), Leire Álvarez (1), Ivet Mercadé (2), Berta Lomeña, Ariadna Pujol (7), Blau Jordà (4), Elvira Iurieti.

En la jornada de dissabte havien aconseguit una clara victòria davant el Puertosol, que li va permetre guanyar el goalaverage als altres dos rivals, després del triple empat, que s’havia produït al grup I del sector H, del Campionat d’Espanya infantil femení que s’ha disputat a Màlaga.

En la primera jornada el Puertosol es va imposar per 16-13 al Kukullaga Etxebarri, i en la segona el conjunt basc, va superar per 18-22 a l’equip asconenc, que en la tercera, necessitava una contundent victòria, per comptabilitzar un triple empat a la classificació i finalitzar, en primer lloc, per un millor coeficient en atac. El triomf per 28-19, davant el conjunt andalús, va dixar a l’Handbol Ascó, amb un coeficient favorable de sis gols, per un del Kukullaga i menys 6 del Puertosol.