IniciPoliesportiuRemMedalla de plata per Aina Cid i Virginia Díaz a l'Europeu absolut...

Medalla de plata per Aina Cid i Virginia Díaz a l’Europeu absolut de rem a Poznan

TERRES DE L’EBRE // Com en l’anterior edició, l’ampostina Aina Cid i la càntabra Virginia Díaz, van tornar a pujar a podi del Campionat d’Europa de rem absolut. En aquesta ocasió en el llac Malta de Poznan a Polònia, no van poder repetir la medalla d’or, però es van penjar la medalla de plata, en acabar la final en una meritòria segona posició.

Com ja havia succeït en la sèrie classificatòria, Romania va tornar a derrotar a l’embarcació del dos sense timoner de la selecció espanyola dirigit pel tècnic tortosí Xavi González, imposant-se en la regata amb autoritat. La parella hispana va sortir imprimint un fort ritme, però van ser cedint per entrar en tercera posició, coberts els primers 500 metres.

Adriana Alincai i Iuliana Buhus van anar augmentant les diferències, i en l’últim quilòmetre es va establir una dura pugna entre l’embarcació grega i l’espanyola, amb diferències que no superaven els quatre metres. Al pas per l’última referència i mancant 500 metres, Aina i Virgínia van prémer l’accelerador i Maria Kyridou i Christina Bourmpou, no van poder seguir el seu ritme.

Romania s’havia assegurat l’or, invertint en el seu triomf un temps de 7: 17: 190. Espanya va entrar en segona posició, amb 7: 18: 820, mentre les gregues van aconseguir la medalla de bronze, 07:20:24. A continuació i més allunyades van aparèixer les representants de Dinamarca, Irlanda i Itàlia.

Per a la resta de representants ebrencs, l’experiència ha resultat força positiva. El quatre sense timoner dirigit per l’ampostí David Morales, amb Núria Puig i Victòria Cid del CN Amposta, Aitzpea González (SD Santiagotorrak) i Iris Jarama (Olímpic do Mondeo), van acabar en cinquena posició de la final B, on es va imposar Polònia, per davant de França, Ucraïna, República Txeca, Espanya i Alemanya, que van entrar per aquest ordre a continuació. El bot hispà, amb la mateixa formació que va competir a l’Europeu sub-23, amb l’única excepció de Victòria Cid, va acabar en onzena posició de la classificació general.
En la dotzena es va classificar el doble escull amb Ismael Rifi (CR Tortosa) i Alejandro Vera (Circulo de Labradores de Sevilla), ocupant la sisena plaça a la final B, per darrere de les embarcacions d’Alemanya, Bèlgica, Sèrbia, Itàlia i Bielorússia. .