IniciPoliesportiuPàdelMés de 80 persones participen en el torneig del Pàdel Club Tortosa...

Més de 80 persones participen en el torneig del Pàdel Club Tortosa pels infants i adolescents amb cardiopatia

ESPORTS // Del 5 a l’11 de juliol, el Pàdel Club Tortosa organitza el primer torneig solidari de pàdel en benefici a les colònies terapèutiques pels infants i adolescents amb cardiopatia, que l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) duu a terme des de l’any 2006. Serà una setmana plena de solidaritat i pàdel, oberta a tots als públics, amb premis per a tothom: tant pels participants com pels espectadors.

Les Aventures.Cor, les colònies

L’any passat amb la pandèmia es van haver d’adaptar les Aventures.Cor en format virtual i aquest any, les colònies de Nadal i de Setmana Santa també han estat a través de la pantalla. Els nois i les noies tenien moltes ganes de trobar-se i aquest estiu, de l’11 al 17 de juliol de 2021 es tornaran a veure presencialment a la casa de colònies de Can Maiol (Sant Andreu Salou, Girona).

Totes les activitats, tant les lliures com les programades, estan pensades perquè els infants i adolescents disposin de temps lliure per a ells, pel seu descans i per a fomentar les relacions socials i emocionals.

Les Aventures.Cor estan liderades i gestionades per l’AACIC i la Fundació CorAvant, dues entitats que treballen de la mà amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb cardiopatia congènita. I compten amb la col·laboració de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu, l’Hospital de Sant Joan de Déu, l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona i altres centres de referència de les cardiopaties congènites.

Colònies diferents

L’any 2006, l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) va decidir crear unes colònies d’estiu arran de la preocupació de diverses famílies en veure que, tot i la gran oferta de lleure que hi ha a Catalunya, no hi havia projectes que acceptessin infants o adolescents amb cardiopatia congènita, ja que els seus equips de monitors no es veien preparats per atendre aquest col·lectiu.

Any rere any, les colònies han anat evolucionant i consolidant-se fins a convertir-se en un espai de trobada i intercanvi d’experiències. L’any 2016, els participants i les famílies van demanar ampliar el projecte de manera que aquests infants i adolescents es poguessin trobar més sovint. És per això que, des del 2017, les colònies es converteixen en les Aventures.Cor i se celebren tres cops l’any, coincidint amb les vacances escolars: Nadal, Setmana Santa i estiu.

A les colònies els nens i les nenes viuen l’experiència d’uns dies de desconnexió enmig de la natura, fan activitats de lleure i també tenen espais per a parlar de dubtes, pors i inquietuds del seu dia a dia i compartir les seves experiències. Durant la seva estada es crea un entorn amb altres infants i adolescents que tenen una cardiopatia i altres que no en tenen perquè aprenguin a conviure, a ser respectuosos i a descobrir que totes i tots tenim les nostres possibilitats i les nostres limitacions. La clau resideix en conèixer-les.

Dades sobre les cardiopaties infantils

A Catalunya cada setmana neixen 14 infants amb cardiopatia congènita. Les malalties cardiovasculars són una de les anomalies congènites més freqüents en els nadons (1 de cada 120 naixements). Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que s’inicia des del primer moment de la gestació i que necessita un seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, tractament quirúrgic. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l’índex de mortalitat a un 5%.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 24

Últimes notícies