IniciPoliesportiuAtletismeNacho Villaruel i Pascoe Simpson guanyador del Ironcat-Triatló de les Nacions de...

Nacho Villaruel i Pascoe Simpson guanyador del Ironcat-Triatló de les Nacions de l’Ampolla

L’AMPOLLA // Nacho Villaruel i Pascoe Simpson han inscrit al seu nom en el palmarès de campions de l’Ironcat-Copa de les Nacions de Triatló de l’Ampolla, la competició més antiga d’aquesta distància de la península Ibèrica, que ha disputat la seua setzena edició, tornant a l’activitat després del parèntesi del 2020 a causa de la Covid-19.

Nacho Villaruel de l’equip barceloní del Rayo Team, es va imposar després d’efectuar la totalitat del recorregut amb un temps de 8:27′ 28″’, després d’efectuar amb sortida des de la Platja de l’Arquitecte al costat del Club Nàutic Ampolla, els 3,8 quilòmetres nedant, amb tres voltes a un rectangle en el Port Natural del Fangar, 189 quilòmetres amb bicicleta amb sis voltes en un circuit de 30 quilòmetres pel Parc Natural del Delta, i 42 de cursa a peu amb sis voltes a un circuit mixt d’asfalt i terra de 7 quilòmetres per la façana Marítima de l’Ampolla.

Darrere del triatleta de Sant Just de Desvern va entrar en segon lloc Albert Saludes, 8:44′ 15″, triatleta resident a Barcelona, i en tercer Enrique Barajas del CN Mataró, 8:47′ 05″’. La climatologia va ser propícia i la prova va transcórrer a bon ritme, però sense poder superar el record del polonés Robert Karas, guanyador en els dos anteriors edicions, que el 2019 va establir el record actual de 8:13′ 43″’.

La primera classificada femenina ha estat Pascoe Simpson, triatleta de quaranta-dos anys de Londres, que ha invertit un temps de 10:30:53, seguida en segon i tercer lloc respectivament d’Alessia Bartolino, triatleta italiana resident a Calafell del Triathlón Vilarenc Aqua Calafell, 10:36′ 44″’, i Ana López de San Román, 11:10′ 37″’.