IniciPoliesportiuRemNou èxit de l'ampostí Bienve Front com a seleccionador xilè de rem

Nou èxit de l’ampostí Bienve Front com a seleccionador xilè de rem

La selecció xilena de rem dirigida pel tècnic ampostí Bienve Front, va finalitzar en segon lloc al medaller del Campionat Prepanamiericà, disputat a la regió de Biobío, en el llac de San Pedro de la Paz de Xile, només superada per la dels Estats Units, també amb vuit medalles, però una  més de plata.

L’equip nord-americà va sumar 4 medalles d’or, 3 de plata i 1 de bronze, per les 4 d’or, 2 de plata i 2 de bronze del combinat xilè. La tercera plaça va ser per a la selecció de Cuba, una de les revelacions de la competició, amb 2 d’or i 1 de plata.

El Campionat Prepanamericà va reunir a 240 remers i remeres de 20 països en cinc dies d’intenses competències, en el mateix escenari que acollirà els Jocs Panamericans Santiago 2023.

Després de la intensa competència, la selecció xilena de rem va obtenir positius resultats amb un total de 10 embarcacions classificades, amb la classificació de bots a les sis categories participants tant en homes com dones, el que significa que tindrà la possibilitat de lluitar fins per tretze medalles als Jocs Panamericans, on debutarà la prova de vuit mixt. Les regates de rem es desenvoluparan del 21 al 25 d’octubre.

El rem a Xile ha experimentat un espectacular creixement de la mà de Bienve Front, i en les dos últimes edicions dels Jocs Panamericans, a Toronto 2015 i Lima 2019, la selecció va aconseguir cinc medalles d’or, tres de plata i quatre de bronze sumant un total de 12, que sobtadament li van permetre posicionar-se entre els tres esports nacionals més reeixits en la història de la competència, darrere de l’atletisme i l’eqüestre.

Tot i que el país compta amb una tradició remera gràcies als clubs que han sabut solcar rius i llacs, l’empenta lliurada a l’alt rendiment a l’última dècada per Bienve Front és notòria.

Bienve Front, explicava com va efectuar la confecció dels efectius en els diferents bots “Vam fer una mica d’estratègia, repartint els millors esportistes en diverses embarcacions, per poder assolir el gran objectiu de classificar en les sis proves d’homes, en les sis de dames per poder competir als Jocs Panamericans“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies