IniciFutbolFutbol BaseObertura oficial a Zàmbia de l'acadèmia del FC Barcelona que dirigix...

Obertura oficial a Zàmbia de l’acadèmia del FC Barcelona que dirigix l’ebrenc Jordi Rovira

El passat 28 de setembre va tenir lloc a Lusaka (Zàmbia) l’obertura oficial del Barça Academy que es va posar en marxa el passat mes d’abril i que ara enceta la que serà la seua primera temporada completa. El projecte està dirigit pel tècnic bitemenc Jordi Rovira, al qual acompanyen dos entrenadors més ebrencs, el també bitemenc Lluís Zaragoza i l’ampollero Miquel Martínez.

L’acte oficial d’obertura que va comptar amb la presència de la ministra d’esports de Zàmbia, Sylbia Chalikosa, de Carles Marín, director a escala mundial del Barça Academy, i d’Iñaki Andreu, director tècnic d’Àsia i Àfrica, va servir per a posar de manifest el model que s’aplica en esta activitat i que no és un altre que el d’una formació integral de nois i noies d’entre 6 i 18 anys.

La voluntat d’estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball del club blaugrana a la resta del món fa que es treballe amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça amb un estil de joc creatiu i ofensiu, i amb una indispensable transmissió de valors com el respecte, l’esforç, l’ambició, el treball en equip i la humilitat.

Jordi Rovira després d’un any a Barcelona i dos a Dubai, assumia l’aventura africana amb una gran il·lusió i ganes de superar un nou repte personal i professional. Després de pocs dies de treball ja disposen per a l’actual temporada de 200 futbolistes, més un 25 dels considerats “underprivilege”, que per qüestions econòmiques, familiars o de distància, reben un suport especial.

Rovira també s’encarrega de fer la selecció d’estos futbolistes més desprotegits, normalment viatjant per les zones més pobres del país. Un cop comprovat que poden tenir un talent especial per a jugar són becats, se’ls busca una nova escola i es té cura d’aspectes com el transport o l’alimentació. Zàmbia és un estat de l’Àfrica Austral, conegut com a Rhodèsia del Nord durant l’època colonial i independent del Regne Unit des del 1964, i on el FC Barcelona va decidir implantar una d’estes acadèmies com les més de quaranta que té repartides arreu del món.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 43

Últimes notícies