IniciPoliesportiuAtletismeOr per a Ferran de Torres i plata de Xavi Andreu a...

Or per a Ferran de Torres i plata de Xavi Andreu a l’Europeu Màster d’atletisme

Ferran de Torres i Francesc Xavier Andreu (Atletisme Terres de l’Ebre), continuen ampliant el seu ja dilatat palmarès, amb una nova medalla, al Campionat d’Europa Màster d’atletisme a pista coberta, que va repetir escenari a la ciutat de Torún a Polònia . La xifra de participants més grans de 35 anys va arribar als 3.444, amb nombrosa representació espanyola amb 216 atletes, 43 catalans (26 homes i 17 dones).

Ferran de Torres, es va penjar la medalla d’or a la categoria M-55, amb la selecció espanyola en la prova de 8 quilòmetres per equips, invertint els quatre components, un temps d’1:30.55, superant com a principals rivals els conjunts d’Alemanya, 1.32.17, i Polònia, 1.41.51. L’atleta tortosí, va ser el segon dels components de l’equip hispà format també per Juan Prieto, José Aranda i Àngel Lebrero, entrant en cinquena posició, amb 30.26. A més va participar a la prova 1.500, sense poder accedir a la final, acabant en quinzena posició, octau de la seua sèrie amb un registre de 4:42.24, millorant la seva millor marca. Als 3000 metres, va ocupar la desena posició amb 9:46.93.

Francesc Xavier Andreu, va obtenir la medalla de plata, a la prova de pentatló M-60, amb un total de 3450 punts, millorant la seva marca personal que estava a 3.319. Es va imposar en la prova de 60 metres tanques amb 10.02, i va ser quint en salt d’altura amb 1,45 i llargada, 4,41, sext en llançament de pes, 9,91, i dotzè en els 1000 metres, 3:17.53. Només el va superar el britànic Ian Crawley, medalla d’or amb 3.636. El bronze va ser per a l’alemany Uwe Türk-Noack amb 3.392. En la prova dels 60 metres tanques, es va classificar per disputar la final, en la que va finalitzar en quinta posició, amb un temps de 9.80, rebaixant la seva anterior millor marca de 10.24. En les dues proves a més, va batre el rècord de Catalunya.

Maria José Descarrega (UA Montsià), W-55, va ocupar la sèptima plaça a les dues proves on va intervenir, en llançament de martell, 30,84, amb victòria de la francesa Claudine Cacaut, 45,39, i martell pesant, 10,49, millorant marca, amb medalla d’or de Kosmala Mireille de Luxemburg amb 15,53.