IniciPoliesportiuCiclismePodi de Benjamí Prades (Vigo Rias Baixas) i Niklas Jacob Nissen (Controlpack...

Podi de Benjamí Prades (Vigo Rias Baixas) i Niklas Jacob Nissen (Controlpack Badia), al Trofeu Baix Penedès

El ciclista canareu Benjamí Prades (Vigo Rias Baixas), i el danès Niklas Jacob Nissen (Controlpack Badia), van pujar al podi de la 48ª edició del Trofeu Baix Penedès disputat a Sant Jaume dels Domenys, organitzat per la Unió Ciclista Igualadina, amb participació de 130 ciclistes. La victòria va ser per al vigent líder del campionat de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, David Gómez (Antiga Casa Bellsolà de Girona), amb un temps de 2:12’59”.

La cursa es va desenvolupar en el ja tradicional circuit de Sant Jaume dels Domenys, amb les 7 voltes al recorregut exigent de 16km i 180m de desnivell positiu, i amb una calor prou intensa. Tot i l’alt ritme imposat pels ciclistes durant tota la jornada, cobrint la cursa a 45km/h de mitjana, aquesta es va haver de resoldre en un llarg i intens esprint en què Gómez va acabar imposant la seva punta de velocitat davant del campió d’Espanya elit Benjamí Prades, segon a la general del calendari, que entrava amb el mateix temps a la meta, mentre que el danès Niklas Jacob Nissen (Controlpack- Badia) va ocupar el tercer lloc a tan sols un segon dels dos primers. Els components de l’equip senienc van estar molt actius durant tota la carrera, i a banda de Niklas Jacob Nissen, que va repetir en les dos últimes proves disputades a Catalunya, van estar en les escapades més importants que se’n van produïr, incloent-hi la que semblava que podia ser decisiva de 15 corredors amb presència de Llibert Sendrós, Arnau Sole i Nissen.

Amb aquest resultat Gómez consolida el lideratge de les Grans Clàssiques – Trofeu Joan Casadevall, situant-se amb 348 punts al capdamunt de la general, 50 més que Prades que manté la segona posició. Prades serà l’únic que li podrà discutir la victòria final a Gómez, que es decidirà en l’última prova del calendari, la II Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa del pròxim 2 d’octubre, una cita que el mateix Gómez ja va vèncer en la seva primera i única edició celebrada el 2020.

Els millors situats per part del Controlpack-Badia són Nissen en onzena posició i 120 punts, i Llibert Sendrós, tretzè amb 110.