IniciFutbol salaRemuntada èpica del FS Peníscola del tivissà Carles Saladié per mantenir-se líder...

Remuntada èpica del FS Peníscola del tivissà Carles Saladié per mantenir-se líder (4-3)

Quan pitjor se li havien posat les coses, amb el 0-3 avançada la segona meitat, i tot semblava indicar que arribaria la primera derrota a la lliga del Peníscola, una remuntada èpica li va donar als de Santi Valladares l’opció de capgirar la situació a marcador amb vuit minuts no aptes per a cardíacs, els que van passar des de la consecució del primer gol dels locals fins a aconseguir donar-li la volta al resultat quan restaven encara 1:41 per al final del partit. Bogeria absoluta en una afició que va veure com l’equip era capaç de donar-li la volta a la truita i poder sumar tres punts que els afiancen al més alt de la taula, amb un Juanqui (que s’enfrontava al seu exequip en el dia d’ahir) protagonista amb dos gols.

El Sala 10 Zaragoza sortia amb la lliçó ben apresa i va demostrar ahir ser un dels ferms aspirants a disputar-li la primera posició del grup als castellonencs. Moltes reserves defensives dels dos conjunts, conscients de la importància dels punts en joc. Als 12′ de partit Valladares li donava la possibilitat d’entrada a la pista en la seua primera participació en el partit, al jugador de Tivissa Carles Saladié. Avançava la primera meitat amb el marcador inamobible fins a falta de trenta-un segons per a la conclusió, en una acció d’estratègia a la sortida d’un servei lateral de banda, els aragonesos aprofitaven una ràpida acció per a perforar la xarxa dels locals en una jugada amb tres tocs que acabava amb el gol d’Adri Ortego que afusellava al porter en una rematada a boca de canó. Així s’arribava al descans.

Però les emocions fortes encara estaven per arribar. Quan encara no es portaven dos minuts de joc de la represa i després d’haver donat un avís a la sortida d’un córner que es perdia molt prop del pal, el Sala 10 Zaragoza, fruit d’una intercepció en la sortida de pilota des del darrera del conjunt local muntava una contra letal de Retamar, que tot i escorar-se cap a l’esquerra, es treia un toc de qualitat amb el qual picava la pilota al pal llarg i complicava un xic més la situació per als castellonencs. Més difícils se li posaven les coses, quan en una nova acció d’estratègia a la sortida d’una falta prop de la banqueta local, el servei cap a la rematada exterior quedava morta a l’interior de l’àrea i Mateo Flores aconseguia fer el tercer que ficava el partit molt coll amunt per al Peníscola (27′). No li tocava més remei que arriscar i sortir amb el porter-jugador a la pista, amb el perill que això comportava cas que els manyos tallessin una acció per a muntar la contra que hagués estat definitiva. Pani, que ahir no va aconseguir marcar, es situava com a cinquè home dels de Valladares i en les botes d’ell s’originava l’acció del gol que donava esperances als locals. Una rematada potent molt llunyana, generava un rebot que quedava mort a peus de Diego Sancho que afusellava i retallava les distàncies al marcador quan restaven 11 minuts per al final del partit. Tan sols un minut més tard, Juanqui començava el seu particular festival ofensiu, i recollint un refús a la sortida d’un córner al segon pal ajustava les diferències al marcador. Quedava un món per davant i la inèrcia era completament inversa al que havia succeït en els primers vint-i-set minuts de partit. Era un assetjament constant del Peníscola i Carles Saladié va tenir l’empat aprofitant el servei de porteria en llarg de Mati Starna que rematava de primeres amb el cap, però la seva rematada creuada s’estavellava a la base del pal. Eren els minuts de major insistència dels locals i va arribar poc després una acció molt protestada per la parròquia i la banqueta peníscolana on van reclamar la caiguda de Diego Quintela que era derribat pel porter visitant a l’interior de l’àrea. Però trenta segons més tard, en una ràpida transcisió dels locals arribava l’acció de l’empat obra de Quintela que es llençava a terra i perforava la porteria visitant. El més difícil ja estava fet. En dos minuts, havien superat una situació crítica. Però encara estava per arribar el millor, quan Juanqui rebia una pilota a l’esquerra de l’àrea i connectava un obús ajustat al travesser que feia esclatar al pavelló Juan Vizcarro quan restaven tan sols 1:41 per arribar a la finalització del matx.

En resum, una soferta victòria que consolida les expectatives marcades per aquesta temporada d’optar a l’ascens i el retorn a la màxima competició del futbol sala estatal, d’un Peníscola que ha sumat sis victòries en sis partits en aquesta arrancada de competició.