IniciAtletismeCurses de MuntanyaTítol mundial per a Ragna Debats

Títol mundial per a Ragna Debats

Ragna Debats culmina una altra excel·lent temporada amb una meritòria segona plaça a la Limone Extreme, última cita de la Copa del Món de Skyrunning, que va comptar amb un recorregut de 29 quilòmetres i 2.540 metres de desnivell positiu, amb inici i final a l’emblemàtic llac, incloent-hi un primer tram de dos quilòmetres pel nucli antic de Limone, seguidament l’ascensió a través dels olivars pel Passo de Rochetta fins al cim Mughera, i descens cap al llac. En el primer tram va portar la iniciativa l’alemanya Michelle Maier, però la sueca Tove Alexandersson es va mostrar molt ferma i es va situar al capdavant fins a entrar en solitari a la meta i revalidar el triomf de l’edició passada. Tove va invertir un excel·lent temps de 3:31:36. A continuació va entrar la corredora de la Cameta Coixa de Miravet, amb 3:40:07, seguida de Sheila Avilés, 03:45:28, amb quarta posició, i quinta per a l’alemanya Michelle Maier, 3:48:26, i la italiana Elisa Desco, 3:53:30.

Ragna Debats culmina una gran temporada amb el títol de campiona de Skyrunning, que s’afegix a la primera posició en el Campionat del Món de Trail IAAF. Lògicament va acabar molt satisfeta “estic molt  contenta pel primer lloc de la general, que és el que buscaba, ja que l’any passat vaig acabar segona. Estava una mica preocupada perquè enguany no havia fet cap carrera Sky bona al preparar més les curses llargues, i era complicat ser ràpida en les més curtes, però em vaig mentalitzar que si m’ho proposava ho podia fer”.