IniciAtletismeCurses de MuntanyaTorna el Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre

Torna el Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre

L’edició en paper del Setmanari l’Ebre va avançar divendres el que han estat prop de dos anys han estat, els aficionats i practicants a les curses de muntanya, sense poder participar en el Circuit de les Terres de l’Ebre. El mes de març del 2020, quan només s’havien disputat 3 curses de les 8 previstes al calendari, es van haver de suspendre les proves previstes a causa de la covid 19, com altres activitats esportives al territori.

Ara, gairebé dos anys després, torna el Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, amb moltes expectatives i un total de 13 curses i 6 proves del Circuit Exprés, algunes de les quals formaran part dels calendaris de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la Federación Española de Deporte i Escalada. Ara, El 2022, després de dos anys, tornarà el Circuit amb un total 13 curses i 7 del Circuit Exprés.

L’inici al Pinell de Brai

La competició començarà el 20 de febrer amb l’emblemàtica Cursa dels Biberons, al Pinell de Brai (Terra Alta); seguirà el 20 de març a, Miravet (Ribera d’Ebre) amb una nova edició de La Cameta Coixa; a l’abril hi ha previstes dos curses, el 3, la Trencacims, i el 24, la Cursa de la UEC Tortosa (Baix Ebre). També, al mes de maig s’han programat dos proves: el dia 15 es farà el KM Vertical de Roquetes (Baix Ebre) i el dia 22 la Cursa Camí de Sirga de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre). Dos curses més, al juny: el 5, la Cursa de les Roques d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) i el 19 de juny, el Duextrem d’Amposta (Montsià). El Mas de Barberans serà escenari de la Cursa de l’Airosa el 13 d’agost. El 3 de setembre se celebrarà la Cursa del Pastisset a Benifallet (Baix Ebre) i, el 25 de setembre es farà la Pujada al Montsià d’Alcanar (Montsià). La Cursa de la serra de les Fites el 16 d’octubre a la Pobla de Massaluca, i la Cursa de la Punta de l’Home, de Flix, el 13 de novembre, posaran el punt final a Circuit Terres de l’Ebre de Curses per Muntanya.

D’estes 13 curses, el Circuit Exprés es podrà realitzar al Pinell de Brai, Móra d’Ebre, Amposta, Benifallet, Alcanar i Flix, amb un total de 6 proves en esta modalitat.

Més puntuables

Algunes d’estes curses, com en les últimes temporades, seran puntuables en diferents campionats del calendari català i estatal.

La Cameta Coixa de Miravet i Trencacims Paüls estaran incloses dins la 20a Copa Catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la Cursa dels Biberons del Pinell de Brai serà el Campionat de Catalunya per equips, el KM Vertical de Roquetes i la Pujada al Montsià d’Alcanar seran proves Open de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i la de Roquetes formarà part de la Copa Espanya Verticals de la Federación Española de Deportes de Montaña i Escalada.

Fora del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, l’Ultra Trail de Trencacims Paüls de 75 quilòmetres i 5.300 metres de desnivell positiu serà puntuable per a la dècima edició de la Copa Catalana d’ultraresistència per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Parèntesi al canicròs

En esta edició del 2022 no es disputarà el Circuit de Canicròs, ja que no té un calendari amb el mínim de proves per a poder organitzar un circuit puntuable, encara que es portaran a terme tres proves durant este període, una ja realitzada a finals de l’any 2021, el passat 19 de desembre a l’Aldea. Els 2022 es disputaran els de Sant Carles de la Ràpita el 13 de febrer i a Amposta el 6 de març.

Inscripcions obertes

Les inscripcions per a la primera prova ja es van obrir el passat 5 de gener. Tots els que desitgen participar en la VIII Cursa dels Biberons del Pinell de Brai, ja poden formalitzar la seua inscripció. L’emblemàtica cursa, enguany, a més de formar part del calendari del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, és Campionat de Catalunya de curses de muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya – FEEC, i per a la resta de modalitats aviat s’hi podran efectuar també les inscripcions. El Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre torna amb més força que mai.

El calendari

 • 20 de gener yw Cursa dels Biberons, El Pinell de Brai (campionat de Catalunya per equips)
 • 20 de març yw La Cameta Coixa, Miravet (Copa Catalana de curses per muntanya)
 • 3 d’abril yw Trencacims, Paüls (Copa Catalana de curses per muntanya)
 • 24 d’abril yw Cursa de la UEC Tortosa
 • 15 de maig yw KMV Caro, Roquetes (Open FEEC i Copa Espanya Verticals FEDME)
 • 22 de maig yw Cursa Camí de Sirga, Móra d’Ebre
 • 5 de juny yw Cursa de les Roques, Horta de Sant Joan
 • 19 de juny yw Duextrem ‘Lo Coll Llarg’, Amposta
 • 13 d’agost yw Cursa de l’Airosa, Mas de Barberans
 • 3 de setembre yw Cursa del Pastisset, Benifallet
 • 25 de setembre yw Pujada al Montsià, Alcanar (Open FEEC)
 • 16 d’octubre yw Cursa Serra de les Fites, La Pobla de Massaluca
 • 13 de novembre yw Cursa Punta de l’Home, Flix
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 20

Últimes notícies