IniciPoliesportiuNatacióTorna la travessia nadant UltraEbre Swim Marathon de Tivenys a Amposta

Torna la travessia nadant UltraEbre Swim Marathon de Tivenys a Amposta

L’UltraEbre Swim Marathon torna, aquest dissabte 8 de juliol, en la que serà la seua dotzena edició de la cursa. Aquesta prova, pionera en les travessies de natació d’ultrafons, reunirà a 48 nedadors que s’enfrontaran als 30.830 metres que uneixen l’Embarcador de Tivenys amb el Club Nàutic d’Amposta.

Com l’any passat, la prova es realitza amb la modalitat individual i per parelles, on els nedadors han d’executarr la prova junts. En aquesta edició, destaca la participació internacional, que superarà el 30%, amb 16 nedadors vinguts d’Itàlia, França, el Regne Unit, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Romania i Turquia, superant la xifra de sis, de la passada edició.

Repeteixen la seua participació Jose Javier Montón i Vicky Font, guanyadors de la pasada edició, i el belga Oliver Delfosse, segon classificat. Tampoc faltarà a la cita l’incombustible Jordi Cervera, que formarà parella amb Vicky Font, amb l’equip Swim for ELA, una modalitat d’equips que porta precisament el nom de Jordi Cervera, tragamilles. Una altra participant ilustre és la italiana Laura Volpi, que va guanyar l’edició del 2019, convertint-se en la primera dona a aconseguir el primer lloc absolut de la prova.

Els nedadors prendran la sortida a les 7 hores des de Tivenys, i, des de Xerta, acompanyats cadascun d’un caiaquista. Baixaran el riu ajudats pel corrent favorable, passant per Tortosa a partir de les 8.30 hores. Està previst que el primer participant arribi a Amposta al voltant de les 11:45. La resta finalitzaran entre el migdia i les 3 de la tarda. Aquest divendres, hi haurà una primera sessió de contacte amb la prova a Tivenys, i, a la tarda, a l’hotel SB Corona Tortosa, es farà la reunió tècnica on els nedadors començaran a viure l’ambient de la prova.

El rècord continua en possessió de David Alcolado (CN Moscardó), 4:21’38”, i la mexicana Bárbara Viazzo, 4:52’44”, aconseguits el 2020. En el palmarès destaquen Daniel Ponce (2012, 2013,2016) i Sergio Torres (2015, 2018, 2019), amb tres victòries, mentre que Joana Mercadal (2012, 2013, 2014), també amb tres, seguida de la italiana Laura Volpi (2019, 2021) i de Cristina Vallespí (2016, 2018), amb dos, són les femenines amb més triomfs.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 4 =

Últimes notícies