IniciPoliesportiuCiclismeTortosa disposa d'un 'pump track', una pista d'habilitats per a bicis, patinets...

Tortosa disposa d’un ‘pump track’, una pista d’habilitats per a bicis, patinets i monopatins

Tortosa ha sumat un nou equipament esportiu a l’aire lliure. Des d’ara ja disposa d’un pump track: una pista d’habilitats per a bicis, patinets i monopatins. Consisteix en un circuit que presenta diferents canvis de rasant, revolts i salts amb els quals les persones que hi practiquen esport poden gaudir fent-hi giragonses.

La pista està situada a la part alta del parc dels Països Catalans, al barri de Sant Llàtzer. L’execució respon a la demanda ciutadana feta en el marc dels pressupostos participatius, que va ser escollida com una de les opcions més votades. El seu proposant, Juanjo Gómez, explica que en veure que altres municipis de Catalunya estaven construint pistes d’este estil “vaig pensar que per què Tortosa no en feia una, i com que coneixia l’existència dels pressupostos participatius, l’hi vaig proposar”, ha apuntat. Segons explica, la pràctica d’esta modalitat “és molt divertida i és accessible per a persones de totes les edats, des d’infants amb bicis que encara no tenen pedals fins a persones més grans. A més, permet millorar la tècnica que després permet fer sortides per senders a la muntanya”, ha detallat Gómez.

“En els últims dies, des que ja s’ha finalitzat la construcció i la gent l’ha començat a utilitzar, es veu que el ‘pump track‘ ha despertat un gran interès i que s’ha convertit en un punt de trobada i de socialització de la gent jove”, ha remarcat de la seua banda l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Això se suma a l’existència en el mateix àmbit del parc de patinatge (‘skatepark‘), amb la qual cosa esta zona de Sant Llàtzer s’ha convertit en els últims anys en un lloc de referència per a la pràctica esportiva entre el jovent”, ha conclòs l’alcaldessa.

L’execució del ‘pump track‘ ha tingut un cost de 48.300 euros. Té un recorregut circular de 100 metres lineals i ocupa 1.000 metres quadrats de superfície. Per poder-lo utilitzar és obligatori l’ús de casc i de proteccions com ara guants.

Esta obra s’uneix a la resta d’actuacions que l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme durant els últims dos anys al parc dels Països Catalans i que han suposat una inversió de 180.000 euros. Entre altres millores, s’han arranjat els accessos, s’ha renovat l’enllumenat, s’ha ampliat el parc infantil existent, s’hi ha plantat nou arbrat i s’està treballant en l’arranjament del mur.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 15

Últimes notícies