IniciConsells esportiusWorld Sports GamesTortosa i l'Ebre ultimen els preparatius per rebre més de 3.000 esportistes...

Tortosa i l’Ebre ultimen els preparatius per rebre més de 3.000 esportistes dels World Sports Games

A falta de menys d’una setmana, Tortosa i les Terres de l’Ebre ja ho tenen tot a punt per a l’inici dels sextos World Sports Games, que per primera vegada es disputaran a Catalunya. A hores d’ara, les tasques logístiques se centren a ultimar els detalls de la rebuda a partir de dilluns que ve, 1 de juliol, de les diferents delegacions a cada un dels seus allotjaments. En total, més de 3.000 esportistes de 42 països, que a partir de dimarts prendran part en la trentena de competicions en joc. 

Aquest dimecres, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la regidora d’Esports, Cinta Espuny, i el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, s’han reunit a l’Ajuntament amb alcaldes i regidors de cada una de les poblacions que acolliran alguna de les competicions, per coordinar els últims serells. Cal recordar que, a més de Tortosa, els Jocs Esportius Populars també es duran a terme a poblacions com Amposta, la Ràpita, Deltebre, Jesús, Roquetes, l’Aldea i l’Ampolla, a més de Salou, on també s’ha ubicat un dels esports per facilitar la logística. 

Meritxell Roigé ha remarcat que el fet que els WSG es duguen a terme a les Terres de l’Ebre suposa “una oportunitat per al territori”, no només per l’impacte econòmic directe que tindrà sobre l’economia local, a través de l’allotjament dels esportistes i acompanyants o del consum que puguen generar durant aquests dies, sinó que també serà una oportunitat per donar-nos a conèixer a nivell global, ja que totes les persones que ens visiten aquests dies passaran a ser ambaixadors del nostre territori, una vegada hagen retornat als seus països. En aquest sentit, la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV està elaborant un estudi que ajude a determinar el retorn econòmic que els World Sports Games tindran sobre el conjunt de l’Ebre. Cal apuntar que tots els participants s’allotjaran a més de vint hotels de les Terres de l’Ebre, i que la seua estada al territori s’allargarà durant tota la setmana, independentment que hagen sigut eliminats de les seues competicions a les primeres rondes. 

Pel que fa a la logística, l’alcaldessa de Tortosa ha detallat que s’ha habilitat una xarxa de transport interurbà entre les diferents subseus per posar-la a disposició de tots els esportistes inscrits. Aquesta xarxa permetrà traslladar els visitants des dels hotels on s’allotgen fins als equipaments on es disputaran els diferents esports, així com dur-los a la resta de poblacions perquè puguen conèixer el territori en els moments de lleure. 

Un esdeveniment de ciutat, de territori i de país L’alcaldessa ha apel·lat una vegada més a la ciutadania, perquè la seua participació és important per mostrar la millor de les imatges. En aquest sentit, ha convidat la gent perquè s’aproxime a cada una de les instal·lacions de les competicions a seguir esports que, en alguns casos tenen arrelament a casa nostra i que, en alguns altres, ens són completament desconeguts. Tothom que vulga, podrà accedir a tots els equipaments de manera lliure, ja que no hi ha entrades de pagament. També podran accedir a l’acte d’inauguració, dimarts 2 a l’estadi, fins a completar l’aforament. L’espectacle oferirà una visió global del territori, a través d’elements que configuren les festes majors de cada una de les poblacions subseus. 

Paral·lelament, s’ha preparat una àmplia programació cultural que permetrà disposar de més elements de lleure durant els WSG, com ara els concerts de la Mostra de Jazz o exposicions al Museu de Tortosa.

 

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies