IniciConsells esportiusTot a punt, també a les Terres de l’Ebre, per a l’esdeveniment...

Tot a punt, també a les Terres de l’Ebre, per a l’esdeveniment en edat escolar més important del país

Gaudir, aprendre i fer esport. Sota aquesta premissa, més de 200.000 infants i joves del nostre país han participat durant tota la temporada als Jocs Esportius Escolars de Catalunya, unes lligues impulsades per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física amb la col·laboració de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) en més d’una vintena de modalitats esportives. Ara, amb la fi del curs escolar, toca posar-hi punt final. I quina millor que fer-ho amb un esdeveniment multitudinari arreu del territori català per jugar plegats? Aquest és l’objectiu de les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, que se celebraran els primers tres caps de setmana del mes de juny.

Enguany, s’han convocat un total de vint-i-quatre Finals Nacionals que comptaran amb la participació de més de 7.500 esportistes, dos d’elles a les Terres de l’Ebre, la Final Nacional de Natació en totes les categories els dies 10 i 11 a Tortosa, i també a la capital del Baix Ebre el dia 18 de juny les finals de minihandbol benjamí i aleví masculí. Aquest esdeveniment reuneix en el seu conjunt una gran varietat d’esports d’equip i individuals, que inclouen el futbol7, el futbol sala, el bàsquet, l’handbol, el vòlei, els escacs, el tenis de taula, la natació, la gimnàstica rítmica, el patinatge artístic i sobre rodes, el bàdminton, el cros, l’atletisme, BTT i les bitlles catalanes. A més, com a novetat, aquesta temporada s’ha afegit una nova disciplina: Ritmes i Balls, que pretén donar resposta al gran volum d’esportistes que practiquen dansa i fusionar, així, art i esport.

Un model esportiu basat en la igualtat i els valors

En el marc de l’aposta d’Esportcat-Generalitat de Catalunya per la promoció de l’esport escolar entre els més petits com a eina educativa i per adquirir hàbits saludables mitjançant diversos programes, com els Jocs Esportius, els Consells Esportius de Catalunya sempre s’han caracteritzat per promocionar l’esport des de la igualtat d’oportunitats i la divulgació de valors. És per això que les Finals Nacionals dels JEEC fugen del model competitiu tradicional per donar pas a una pràctica esportiva on l’aprenentatge i el gaudi es converteixen en els pilars essencials.

Aquest any hem superat els 7000 participants en les més de 20 Finals Nacionals organitzades per tot el país”, explica Jaume Domingo, president dels Consells Esportius.“La màxima de tots els Consells Esportius és que tots els infants de Catalunya puguin tenir accés a l’esport amb equitat visquin on visquin de Catalunya”, ha afegit.

Per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, els Jocs Esportius demostren “la força de l’esport com a eina de transformació social i de transmissió de valors”, així com l’aposta del Govern per “l’esport circular. Si aconseguim que els infants facin una pràctica regular, reduirem l’abandonament i el sedentarisme, i guanyarem practicants per a les etapes posteriors”, ha conclòs.

I com es trasllada això al terreny de joc? A les Finals Nacionals es durà a terme un sistema integrat de puntuació i classificació que premiï les accions positives de l’esport i el joc net durant les diferents jornades, per tal els valors siguin tan rellevants com els resultats esportius. En els esports d’equip se sumarà al resultat al resultat de valors com si fos una part més del partit i en els esports individuals se sumarà la puntuació esportiva a la de valors. D’aquesta manera, accions com respectar el contrincant, que tots els jugadors participin de manera igualitària o el foment del treball en equip seran gestos cabdals per alçar-se com a guanyadors.

Però això no és tot. Les Finals Nacionals dels JEEC també es caracteritzen per abandonar la figura de l’àrbitre. En el seu lloc, hi haurà tutors i tutores de joc, amb l’objectiu de distribuir la responsabilitat en el control i desenvolupament del joc, i garantir la qualitat educativa en la competició. La seva tasca principal serà acompanyar, dinamitzar i garantir el bon desenvolupament de l’acció esportiva i observar també què passa fora l’espai de joc o competició. Així doncs, tindran en compte especialment les accions que estiguin estretament vinculades als valors i la seva possible transcendència en la puntuació/classificació integrada de resultats i valors.

Les dates i seus

Les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars se celebraran els tres primers caps de setmana de juny en diferents punts del país. Hi haurà més d’una desena de modalitats esportives i s’hi espera la participació de més de 7.500 infants i joves, des de la categoria benjamí fins a la juvenil. A continuació el quadre d’esports, seus i dies:

ESPORTS ASSOCIACIÓ      
     
       
       
BÀSQUET 17-juny IGUALADA ANOIA
18-juny
 

FUTBOL SALA

10-juny LLEIDA SEGRIÀ
11-juny EL VENDRELL BAIX PENEDÈS
18-juny EL VENDRELL BAIX PENEDÈS
HANDBOL 18-juny TORTOSA BAIX EBRE
10-juny EL VENDRELL BAIX PENEDÈS
 

 

VOLEIBOL

3-juny  

 

REUS

 

 

BAIX CAMP

4-juny
10-juny
11-juny
17-juny
FUTBOL 7 11-juny EL VENDRELL BAIX PENEDÈS

VALL OCC-SABADELL

17-juny SABADELL
       
       
ESPORTS INDIVIDUALS      
       
       
       
ESQUI ALPÍ 26-febr BAQUEIRA VAL D’ARAN
CROS 26-març SIDAMON PLA URGELL
BÀDMINTON 10-juny LES FRANQUESES VALLÈS ORIENTAL
ESCACS 10-juny LES CABANYES ALT PENEDÈS
GIM ARTÍSTICA A -B 17-juny MARTORELL BAIX LLOBREGAT
NATACIÓ 10-juny TORTOSA BAIX EBRE
11-juny
PATINATGE INDIV C/TRIOS/QUINTE 10-juny EL VENDRELL BAIX PENEDÈS
PATINATGE XOUS/QUARTETS 11-juny
PATINATGE INDIV A 17-juny SANT PERE RIUDEBITLLES ALT PENEDÈS
PATINATGE INDIV B 18-juny EL VENDRELL BAIX PENEDÈS
RÍTMICA INDIVIDUAL A 3-juny TORROELLA MONTGRÍ BAIX EMPORDÀ
RITMICA INDIVIDUAL B 11-juny BARCELONA BARCELONA
RÍTMICA CONJUNTS 17-juny SABADELL VALLES OC-SABADELL
TENNIS TAULA 3-juny BORGES BLANQUES GARRIGUES
RITMES I BALLS 10-juny MATI  

LA SELVA DEL CAMP

 

BAIX CAMP

HIP-HOP 10-juny TARDA
AERÒBICA / AERODANCE 11-juny MATI
BTT 18-juny JUNEDA LES GARRIGUES
ATLETISME 11-juny LLORET DE MAR LA SELVA
BITLLES CATALANES 18-juny CASTELLVELL DELS ARCS BAIX CAMP
CURSES DE MUNTANYA 11-juny ISIL PALLARS SOBIRÀ
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies