IniciFutbol2ª CatalanaTres punts d'oxígen per al Móra la Nova davant un Catalònia que...

Tres punts d’oxígen per al Móra la Nova davant un Catalònia que s’ensorra (2-0)

Era una final, per a tots conjunts que arribaven amb una molt mala dinàmica on en les darreres jornades no havia aconseguit guanyar el conjunt riberenc (tan sols havia pogut sumar victòria davant la Sénia en el segon partit de lliga quan es van imposar per 4 gols a 0) i el Jesús Catalònia que acumulava tres derrotes consecutives, després d’haver fet una arrancada de campionat molt positiva on havien sumat 7 punts de 9 en l’arracanda de lliga. Finalment va acabar caent la cara de la moneda per als locals que s’imposaven per 2 a 0, amb un gol a cada temps, i que li dóna aire per a les properes cites, mentre els de Pau Alegria necessiten guanyar imperiosament la propera jornada que es desplacen de nou fora de la Santa Creu, ni més ni menys, que al camp del líder invicte de la categoria un Ulldecona que camina ferm per ser un dels quatre aspirants a les quatre primeres places que donen lloc a la promoció d’ascens. El cert, és que el Móra la Nova, trenca aquesta sequia i tornen a guanyar a casa després d’un mes i ara afrontaran la visita al camp del Tortosa on buscaran aconseguir la primera victòria de l’any a domicili en una nova final per als roig-i-blancs i els de la Ribera d’Ebre. Tots dos conjunts veuen com se’ls distancia a sis punts, la situació respecte a les quatre primeres places, després de la victòria de l’Ampolla que el situa en tretze punts.

Pau Muñoz, amb el dorsal número 17, d’esquenes a la imatge, va acabar sent determinant en un gran gol que segellava el triomf moranovenc. Foto: At. Móra la Nova

Pràcticament en la primera arribada clara a les àrees, Roman se n’aprofitava de la indecisió de Carlos que es passava de frenada quan sortia al tall i l’habilitava per la dreta de l’àrea per a batre al porter jesusenc en una rematada al pal llarg quan es portaven vint minuts de joc. El gol li va fer mal als d’Alegria, que no trobaven la tecla per a generar arribades amb claredat davant un conjunt riberenc que va estar còmode durant els primers quaranta-cinc minuts de joc. Amb el gol, van generar accions per a matar el partit, com una indecisió d’Àlex Estorach davant Agustí que li acabava caent a peus de Roman i la seua rematada l’acabava salvant Carlos sota pals. El propi Agustí tindria una clara ocasió per a fer el 2-0, quan es quedava totalment sol davant Estorach, que sortia amb decisió pràcticament al límit de la frontal i desviava amb el cos l’intent de rematada. Seguia insistint el quadre morenc i en una internada per la dreta de Pau, el seu xut creuat era respost pel porter jesusenc que abortava la situació de perill. Així es marxava als vestidors.

Durant els primers compassos de la represa els moranovencs intentaven buscar el gol que els donés tranquil·litat i va tindre en tres arribades, la més clara una rematada des de l’esquerra d’Agustí que rebutjava amb encert el porter jesusenc Àlex Estorach, van donar lloc a que els jesusencs s’anaven estirant i Lluís tindria la primera acció en una rematada exterior ben resposta per Sergi Fuertes, innèdit fins aleshores (64′). Minuts més tard, era Leandro qui des de llarga distància provava fortuna però la seua rematada massa centrada no sorprenia al porter riberenc. A la sortida d’un córner des de la dreta, arribaria l’ocasió més clara per a fer l’empat, quan Sergi Escoda veia com Fuertes li aturava la rematada amb el cap des del punt de penal. Torn de rèplica per als d’Ambrós Segura en un servei de falta d’Agustí des de la frontal que va fer volar a Àlex Estorach al pal llarg, per a evitar el 2-0, rebutjant a un córner des de l’esquerra que seria definitiu. La sacada, tancada al primer pal era rebutjada per Sergi Escoda, i el rebuitg li tornava a Pau que més obert s’inventava un tret en rosca al segon pal que acabava dictaminant la sentència del partit. Un autèntic golàs!

Podeu veure el resum del partit a partir del minut 1:24:53 del programa de Minut 91 del portal web Esports TE:

Sala de premsa:

Per al tècnic moranovenc, Ambrós Segura, valorava el triomf del seu equip dient que “va ser un partit controlat des de l’inici. Vam sortir als primers quaranta-cinc minuts a intentar portar el domini del partit a través del domini de la pilota i sense pilota també. Vam aconseguir durant el primer temps no rebre cap acció de perill dels jesusencs. Teníem un bon control de pilota i controlàvem molt bé la possibilitat de que ens generessin contres amb claredat, que sabíem que era un dels punts forts d’ells, sempre vivint a camp contrari. Tot i això, ens va costar d’entrada fer-nos amb el domini territorial però de mica en mica ho vam aconseguir i va arribar el gol que ens posava per davant al marcador. Això reafirmava el treball que estàvem realitzant i que va ser molt sòlida en línies generals” ens resumia la primera part Segura. “Els primers deu minuts de la represa seguien amb la mateixa tònica i seguíem sense rebre cap ocasió del rival. No obstant això, a partir del quart d’hora l’equip va fer una passa enrere i va perdre la possessió de la pilota davant els canvis d’ells que els afavorien a robar ràpid l’esfèric per a intentar generar-nos accions de perill. No obstant això, van generar dos rematades exteriors que va controlar bé Sergi i això ens donava la possibilitat de sentenciar a la recta final. Vam tenir en tot moment controlat, baix el meu punt de vista, el partit però amb la inseguretat dels darrers partits on no havíem aconseguit puntuar. Això va fer que inconscientment, tiressem enrere en alguna fase del partit i tinguessem que defensar més dintre l’àrea. Un resultat que ens reforça i que ens farà crèixer per adquirir una bona dinàmica” sentenciava l’entrenador riberenc.

AT. MÓRA LA NOVA, 2
CF JESÚS CATALÒNIA, 0

At. Móra la Nova: Sergi Fuertes, Marçal, Aleix Muñoz (Piqué, 73’), Avante (Edu Llop, 63’), Frede, Roman (Edgar 73’), Agustí, Alexis, Barru, Guiu (Yassine, 63’), Pau (Mañé, 85’).

CF Jesús Catalònia: Àlex Estorach, Badre (Isaac, 45’), Joseph, Carlos, Leandro, Martí, Sergi Escoda, Aleix Robert (Bayerri, 63’), Albert Castell, John (Ferreres, 73’), Lluís (Marcel, 76’).

Àrbitre: Aleix Solé Tosas, amb Marc Garcia Torregrosa i Eric Van Mideelkoop Pontnou, de la delegació arbitral de Tarragona. Amonestacions per a Edu Llop (66’) i Yassine (89’) de l’At. Móra la Nova.

Gols: 1-0, Roman (20’); 2-0, Pau (80’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la setena jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: