IniciEsportsTrobada a Alcanar per a fomentar l’esport adaptat

Trobada a Alcanar per a fomentar l’esport adaptat

L’Ajuntament d’Alcanar ha acollit una trobada entre diversos actors del territori per a impulsar programes de sensibilització i promoció de l’esport adaptat.

La sala de plens de l’Ajuntament d’Alcanar ha acollit una reunió entre el Club esportiu Slalom i Boccia Terres de l’Ebre, els centres educatius del municipi, representants del projecte EninterAyuda, una iniciativa social de l’empresa Eninter Ascensores, i les regidories d’Esports i Acció Social de l’Ajuntament d’Alcanar. També hi ha participat l’esportista paralímpica Ariadna Balmes.

A la trobada es va donar a conèixer el Club esportiu Slalom i Boccia Terres de l’Ebre, amb seu social al municipi d’Alcanar, que té com a objectiu d’oferir a la societat amb discapacitat física severa o paràlisis cerebral de les Terres de l’Ebre la possibilitat de practicar esport adaptat a prop de casa.

Seguidament, els diferents participants van posar sobre la taula diferents vies de col·laboració, per tal que l’alumnat es sensibilitze sobre l’esport adaptat i per oferir a persones amb discapacitat física severa o paràlisis cerebral la possibilitat de practicar aquest esport al territori.

La Boccia un esport paralímpic, amb certa semblança a la petanca, que té el seu origen a la Grècia clàssica i permet la pràctica esportiva a persones amb la capacitat de moviment reduïda, mentre que el Slalom en cadira de rodes que és un esport fonamentalment d’habilitat, practicat exclusivament per persones que són usuàries de cadira de rodes, siga manual o a motor.

De fet, alguns dels esportistes del Club esportiu Slalom i Boccia Terres de l’Ebre ja competeixen en competicions nacionals i han aconseguit bons resultats a la categoria general: Ferran Navarro, la temporada 2021, va quedar tercer de la Lliga de Boccia Catalana; mentre que Ismael Chico va quedar primer de la Lliga Catalana d’Slalom en cadira de rodes i primer en el Campionat de l’Estat espanyol d’Slalom en cadira de rodes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 61

Últimes notícies