IniciAtletismeTriatlóUn miler de participants prendran part en l’onzena edició del Triatló de...

Un miler de participants prendran part en l’onzena edició del Triatló de Deltebre

El Triatló de Deltebre aplegarà un miler de participants en la seva onzena edició, que el pròxim cap de setmana, convertirà el municipi de Deltebre en protagonista destacat de l’esport. Els triatletes competiran en les cinc modalitats que donen forma i contingut a una cursa referent i dona el tret d’inici a la Lliga de Triatlons de Catalunya TriTour.

La prova, com ja va sent habitual s’ubicarà en la zona del pont Lo Passador i transcorrerà, pel marc incomparable del Delta de l’Ebre, pel que fa al sector de natació a favor del corrent del riu Ebre, el de bicicleta per les boniques i tranquil·les carreteres amples i totalment planes de la zona i finalment la cursa a peu pel carril bici que va paral·lel al riu per acabar sota el mateix pont Lo Passador. Es durà a terme aquest cap de i arribarà a la xifra de 1.000 atletes de disset nacionalitats diferents.

Tindrà lloc aquest cap de setmana, uns dies desprès de Setmana Santa amb la finalitat de “trencar l’estacionalitat turística i continuar dinamitzant l’economia del municipi”, com va destacar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, quan es va efectuar la roda de premsa de presentació de la prova. Soler va afegir que “l’aposta que estem duent a terme des de fa anys per enfortir aquesta prova ens permet, projectar el nostre municipi com a referent esportiu i, reforçar la marca turística de Deltebre i unir-la a conceptes que generen valor afegit com són l’esport, la salut i el benestar”.

Aquesta aposta ha permès incrementar de forma exponencial els participants. Així, si bé als seus inicis el triatló comptava amb uns dos-cents, actualment s’arriba a la xifra de 1.000 atletes de disset nacionalitats diferents. Una competició, per tant, multitudinària que preveu aplegar a 3.000 persones al municipi, entre participants i acompanyants.

Segons el representant de l’empresa WeFeel i director de la cursa, Kilian Bertomeu, l’èxit d’aquesta prova “és conseqüència dels atractius de Deltebre, de les característiques de la mateixa prova, les quals faciliten la participació dels atletes, i també de la implicació de l’Ajuntament de Deltebre i els col·laboradors i col·laboradores que fan possible la seva organització”.

Cinc alternatives per als participants

El triatló de Deltebre s’estructura en cinc modalitats diferents atenent el nivell del participant: Half, Short, Olímpic, Sprint i Aquabike. Aquesta darrera és una de les novetats d’enguany, ja que els atletes podran participar en la prova sense haver de competir en l’apartat de running.

La prova començarà el dissabte a les 8:00 hores, amb la modalitat Half (1.900 metres natació, 86 Kms., bicicleta i 20 Kms., cursa a peu). A les 9:00 hores, sortiran els participants de l’Aquabike (950 metres de natació i 57 Kms., de bicicleta), i a l mateixa hora, els de la modalitat Short (950 metres natació, 57 Km., bicicleta i 10 Km., cursa a peu). Diumenge estan previstes les dos restants modalitats, amb sortida a les 9;00 els inscrits en l’Olímpic (1.500 metres de natació, 38 Kms., de bicicleta i 10 Kms., de cursa a peu). Quaranta minuts després es donarà la sortida als participants de la modalitat Sprint (750 metres de natació, 20 Km., de bicicleta i 5 Kms., de cursa a peu).

A més, en totes les modalitats, es facilita que els esportistes puguin fer relleus, amb equips integrats per 2 0 3 persones, masculines, femenines o mixte, de forma que, en el cas que sigui necessari, es fomenta la participació en equips.

En aquest sentit, tant des de l’Ajuntament de Deltebre com des de la direcció s’ha detallat que l’objectiu és que el triatló esdevingui una cursa capdavantera i oberta a tothom. De fet, enguany el triatló comptarà amb la participació d’un col·lectiu de persones en necessitats especials.

El regidor de Promoció Esportiva i Festes, Eric Bertomeu, va explicar que “Deltebre és un referent en l’àmbit de l’esport gràcies al talent de moltes persones i a les entitats vinculades en el sector, per aquest motiu des de l’Ajuntament continuarem treballant per consolidar Deltebre com a municipi de projecció d’esport amb competicions nacionals i estatals, i per fomentar la pràctica esportiva entre la ciutadania”.

La de Deltebre és la primera de les curses de la Lliga de Triatlons de Catalunya TriTour, que continuarà amb les proves de les poblacions d’Amposta, durant el mes de juny, el Pont de Suert, al juliol, i Tossa de Mar, que clourà la competició al mes de setembre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 94

Últimes notícies