IniciHandbolVictòria agònica del Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla que segueix invicte...

Victòria agònica del Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla que segueix invicte a casa

Era una revàlida davant un conjunt que al partit inaugural de la lligueta d’ascens li va passar literalment per sobre al Puerto Sagunto, que s’hi jugava mantenir les opcions de seguir disputant les places d’ascens cap a la lliga ASOBAL. I així va ser, soferta i treballada victòria davant un conjunt que es desplaçava sense cap tipus de pressió, en estar descartat per disputar les places d’ascens i que va posar en màximes dificultats al conjunt valencià, que va poder mantenir la condició d’invicte davant la seva afició.

Els de Toni Malla van poder aconseguir una premisa important, com era tallar el joc ofensiu dels gallecs, deixant-los amb tan sols 7 gols en arribar al descans. El partit va començar amb un Fertiberia que aviat es va avançar en l’electrònic amb els gols de Poveda i Del Rincón. Però passat el primer quart de joc, les pèrdues de pilota i l’embús ofensiu van fer que els gallecs empatessin la confrontació. No va durar molt la igualtat, degut a que Ignasi Admella va començar a aturar i l’atac blanc-i-vermell va tornar a mostrar-se encertat amb els gols de Nolasco, Alfonso, i Ortega per cobrar un avantatge de quatre gols en enfilar el camí dels vestidors.

A la represa, el Novás va intentar retallar distàncies posant-se a dos gols de la igualada, però l’entrenador ebrenc va aturar el partit amb un temps mort i els valencians van tornar a adquirir una renda decisiva per a la sort del matx amb els gols de Del Rincón, Cunha, Sedano, Del Valle. Poveda va veure targeta vermella i no va poder acabar el partit i els últims minuts van ser d’infart però finalment els tres punts es van quedar a l’Ovni que segueix intractable amb tres victòries en tres partits disputats.

La setmana vinent intentaran trencar el malefici d’aquesta lligueta d’ascens davant el cuer del grup, l’Amenabar, que tan sols ha pogut sumar una victòria en els sis partits disputats dintre la lligueta d’ascens, precísament a casa, davant l’Eivissa (24-20).

FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 21 (11)
ACANOR NOVÁS, 20 (7)

Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Alfonso (2), Ortega (1), Del Valle (2), Aron Diaz Ledo, Valter Soares, Cunha (2) Daniel Martínez, Pablo Del Rincón (4), Nolasco (3), Manzano, Sedano (3), Luis Arnau, Poveda (4), Matic.

Acanor Novás: Jorge, Alejandro Dorado, Iago Flores (1), Jose Leiras, Paulo Dacosta (5), German Hermida (3), Martín Ariel (3), Eloy, Gabriel Chaparro (1), Manuel Trigo, Hector Gil, Alen Muratovic(2), Guillermo Rial (2), Solenta, Yago Santome, Pau Ferre.

Parcials: 0-1 (5′), 4-2 (10′), 6-4 (15′), 7-6 (20′), 9-6 (25′), 11-7 (descans), 12-8 (35′), 13-11 (40′), 17-14 (45′), 19-15 (50′), 20-19 (55′), 21-20 (final).

Àrbitres: Van excloure pel Fertiberia BM Puerto Sagunto a Ledo, Valter, Del Rincón (2), Poveda (vermella directa) i pel Novas a Gabriel i Henrique.

Podeu veure la classificació de la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata Masculí al seu grup B de competició, clicant a la imatge immediatament inferior: