IniciHandbolVictòria solvent del CE Tortosa que continua millorant

Victòria solvent del CE Tortosa que continua millorant

Victòria aclaparadora dels tortosins davant el Sant Cugat C. Tal i com s’evidenciava en els últims partits, els tortosins pressionaven fort sense obtenir premi en forma de victòria, però com tot, després de fer els deures ha arribat el primer partit guanyat a casa i de segur que no serà l’últim si es continua jugant així i després de recuperar importants efectius.

Només començar el partit, el CE Tortosa ja es va avançar en el marcador, agafant un avantatge de fins a 7 gols, i només els últims 10 minuts abans de la mitja part es van apropar els de Sant Cugat.

La segona part va ser un recital de gols i d’aturades dels porters per part del Tortosa, posant el marcador final en un aclaparant 40-24. Els de Sant Cugat per la seva part no van fer honor al l’octau lloc que ocupen a la classificació. Molt bon joc dels tortosins i gran alegria a la graderia i per dalt de tot entre els jugadors i cos tècnic. El pròxim cap de setmana, rellevant partit a la pista de l’Handbol Ribes, on es podrà demostrar si realment es consolida la reacció tortosina, tot i que s’ha de tenir present que és un camp prou difícil i que tenen un bon equip i classificats en sisè lloc.

CE TORTOSA, 36 (18)
HANDBOL SANT CUGAT ‘C’, 34 (18)

CE Tortosa: Campanals (8 aturades) Unai (13 aturades), Castaño (10), Eleazar (10), Martorell (2), Marc Lopez (5 (2p) ), Fermin (1), Pau, M.Centelles (2), Katriel (6), Martorell, Pere (1), A. Alonso (1), Blai (2), Monllaó (2)

Handbol Sant Cugat ‘C’: Gratti, Navarro (9), Baldi, Carrasco (1), Xavi Garcia (7), Bargalló (4), Ortega, Podesta, Cadenas, Gres (3), Cedric Garcia i Maldonado.

Àrbitres: Rafael Lucena Gómez i Álvaro Lucena Arias. Van excloure per part local a Castaño (2), Katriel, Monllaó i Marc López.

Parcials: 3-2 (5′), 7-2 (10′), 10-6 (15′), 11-9 (20′), 14-12 (25′), 18-14 (descans), 23-17 (35′), 29-18 (40′), 31-19 (45′), 34-21 (50′), 36-23 (55′), 40-24 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase Sèrie A-2)

CE TORTOSA, 36 (17)
GEIEG, 31 (17)

CE Tortosa: Jordi (9 aturades), Unai (10 aturades). Joel Benet (2), Isidro (7), Joel Galan (7), Joel Monllaó (10), Adrián (2), Izan (1), Damià (2), Gerard (1), David (1), Manel (3).

Segona victòria de la segona fase del juvenil tortosí en un intens partit. Amb l’inici es van trobar un 5-7 al marcador La seua entrenadora demana temps per a reorganitzar l’equip.

Els locals refan el joc aconseguint completar jugades d’atac i amb una bona defensa i actuació dels porters sota els pals es controla l’atac visitant. Durant la resta de la primera part es veu igualtat a la pista i al marcador, arribant al descans amb un empat a 17.

Els 20 primers minuts del segon temps continuen amb la mateixa línia, joc i resultats molt igualats, el marcador ens mostra un empat a 29. Però els darrers 10 minuts la balança es decanta del costat de l’equip local. Amb bones aturades dels porters, contraatacs completats, intensa defensa i encert a porteria s’arriba al minut 25 amb un 33-30 al marcador. Cal gestionar correctament aquest avantatge si es vol obtenir la victòria. I així ho fan els locals. Asseguren cada passada, cada llançament, fan bona feina aturant l’atac rival i lluiten per cada pilota. S’arriba al xiulet final amb el definitiu 36-31 al marcador.

Molt bones sensacions les que ens deixa aquest equip i diumenge vinent es desplaça a Barcelona on s’enfrontarà al Sant Andreu.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

CH SANT VICENÇ ‘B’, 29 (15)
CE TORTOSA, 30 (12)

CE Tortosa: Indre (14 aturades), Luna (4), Maria (3), Xesca (1), Noa (1), Cinta (1), Sofia (2), Mar (10), Carlota (2), Núria (1), Minerva (4), Thania (1).

Primer partit de la segona volta de la competició i primera victòria. El primers minuts han començat molt igualats. Una defensa 6:0 per part dels 2 equips feia que els primers atacs fossin poc efectius, amb poques opcions de llançament clares. Els 2 equips no acaben d’estar fins en atac i això es veu reflectit en el marcador (1-0, minut 5; 3-3, minut 10). Però a partir d’aquí, les locals ja comencen a veure porteria amb més facilitat i això els permet prendre distància en el marcador (7-3, minut 15). L’atac tortosí està una mica embussat, tenen idees i opcions de llançament, però la portera local fa bé la seva feina. La defensa està bé, tenen controlades a les seves oponents directes encara que no les pressionen gaire i això les permet poder llançar des de 6 metres, sense donar opció de resposta a la portera tortosina. Comencen les rotacions i sembla que l’equip millora: aturen una mica més a les jugadores locals i l’atac comença a funcionar (minut 20, 10-7); però un parell d’errades no forçades, sumat a accions d’encert local, fa que les de Sant Vicenç agafin una distància perillosa en el marcador (minut 25, 15-9). Temps mort demanat per l’entrenador tortosí per acabar d’aclarir conceptes i toca remuntar. I les noies s’apliquen, fan un últim esforç en aquest últims 5 minuts i aconsegueixen un parcial de 0-3 que les fa anar al descans amb “només” 3 gols de desavantatge (15-12).

Descans i instruccions clares. La feina s’estava fent mig bé, falta un punt d’ambició. I així van sortir, a pel partit. Comença la segona part i recuperen la pilota en defensa i al següent atac marquen gol. Han sortit bé, decidides. Minut 5 i van 17-15, però al minut 10 ja van 17-18. Han treballat fort en defensa, ajudant a la portera, que també comença a aturar llançaments, i poden córrer una mica més, ja sigui en contraatac, ja sigui en transicions ràpides. Ara el joc és una mica més dinàmic, hi ha alternatives en el marcador, però les tortosines ja estan dins del partit i, a poc a poc, van imposant el seu joc. Minut 15, 22-21, però al minut 20 ja van per davant del marcador i amb una mica de diferència (23-25).

Aquest avantatge l’aniran conservant i ampliant fins als 3 gols (minut 25, 25-28). Estan fortes en defensa, pressionen i no deixen jugar còmodament a les locals, i en atac troben forats per on llançar o passar a la companya millor posicionada.

Però les locals no es rendeixen, també pressionen i, quan falten 2 minuts es col·loquen 2 gols per sota (27-29). L’entrenador local demana una defensa individual per tot el camp.

L’entrenador tortosí esgota el seu temps mort i explica com s’ha de jugar aquests últims instants. El primer atac no surt del tot bé i les locals recuperen la pilota, ataquen i marquen (28-29). Treuen les tortosines, aquesta vegada si, superen la defensa individual i marquen (28-30). Tornen a atacar les locals i tornen a marcar (29-30) però ja no hi ha temps per a més.

Treballada i soferta victòria que ha de servir de toc d’atenció per saber que no hi ha rivals fàcils, que sempre toca treballar i lluitar.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-1)

HANDBOL SANT QUIRZE, 41 (22)
CE TORTOSA, 38 (16)

CE Tortosa:Pau, Marc D.,Tomàs, Jazint, Xavi, Izan, Marc S., Aaron, Iker, Octaviano, Marc C., Arnau, Pol, Unai i Joan S. Entrenador: Gonzalo Castaño.

Derrota del cadet masculí en un partit marcat pel desencert anotador i també per les excessives pèrdues de pilota, especialment a la primera meitat.

El partit ha començat fred i molt igualat. Uns minuts on tots dos equips s’estudiaven, buscant els punts febles del rival. Així, al minut cinc, el marcador indicava un empat a quatre gols. L’equip vallesà es mostrava ferm i resolutiu en defensa i als tortosins, a mesura que avançava el partit, els costava trobar cada cop més les escletxes en la porteria rival. Tanmateix, el C.E. Tortosa donava algunes facilitats en defensa i no mostrava la suficient contundència i concentració que es requeria. La primera finalitzava amb un resultat desfavorable de sis gols i amb la sensació que l’equip no s’havia aplicat amb prou agressivitat i eficàcia.

Els primers vint minuts de la segona meitat es podria dir que han seguit la mateixa tònica de la primera: defensa vulnerable, especialment pels extrems, i manca d’encert de cara el gol. Així i tot, s’ha de dir que al llarg de tot el partit hi ha hagut un patró força idèntic, atès que quan l’equip tenia la possibilitat de situar-se a una distància de tan sols un gol (amb el factor psicològic a favor seu), ja sigui per manca d’encert anotador, per una errada pròpia a causa de una pèrdua o per un encert del rival, la qüestió és que no s’ha pogut materialitzar. I això, anímicament, també ha anat jugant en contra i passant factura.

Malgrat tot, l’equip ha competit força bé i ha estat un partit on, si bé la primera meitat ha estat per a l’equip local, la segona meitat ha estat dominada pel CE Tortosa amb un parcial total de 19-22. Les sensacions continuen sent positives. Sembla que el factor sort  molt important en partits tan igualats com aquests- no està de la banda dels tortosins. No queda altra que continuar treballant perquè, amb treball i esforç, els triomfs arribaran. I la sort, ara d’esquena, els tornarà a mirar.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

CE TORTOSA, 42 (21)
UE SARRIÀ, 24 (13)

CE Tortosa: Alba, Jana (1), Patrícia (12), Mar (4), Ainara (14), Mariona (3), Èlia (1), Lidia, Núria (7), Sofia i Nathalie (11 aturades).

Segon partit de la segona fase A sèrie A-2, de la lliga de les noies d’infantil dirigides per Alexandra Albesa.

L’equip surt amb moltes ganes de jugar i concentrades del primer moment, s’ha mostrat segur i ben posicionat en la pista, tant en atac com en defensa. Sempre per davant al marcador, amb encert de cara a porta, un atac constant, tant és així, que al minut 20 de la primera part, el resultat al marcador ja era un clar 17-11, a favor de les tortosines, la diferència es va anar incrementant, i el resultat de la primera part fou 21-13.

La represa del partit, no ha estat diferent del que ha estat sent la primera part, amb una bona defensa avançada que servia per robar pilotes, crear contraatacs, i marcar sota els pals. Assistències a la pivot, que resol amb gols, desplegant un bon joc, de totes les jugadores, participant també els extrems i com no les parades de la portera local. L’equip mostra bon joc i control de la situació, en tot moment, això fa que el resultat final del partit fou un clar 42-24.