IniciMotorXavier Alberton se situa com a líder de la categoria reina de...

Xavier Alberton se situa com a líder de la categoria reina de Copa Catalana de Promovelocitat

Xavier Alberton es va convertir en el protagonista destacat de la segona prova de la Copa Catalana de Promovelocitat, disputada al circuit Kàrting de Sant Tirs, que s’havia de disputar feia unes setmanes, i es va ajornar a causa de les adverses condicions meteorològiques. El traçat pirinenc ha acollit els pilots de les categories: PromoRACC1, PromoRACC2 i PromoRACC3.

El pilot del Moto Club Tortosa es va imposar en la categoria reina, PromoRACC1, realitzant, una gran actuació en les dues mànegues en les quals va dominar amb gran solvència, i només el castellonenc Jordi Espinós, en els primers compassos de la segona mànega en tat capaç de fer-li ombra.

Pel que fa a la resta de posicions de podi de la categoria PromoRACC1, especial menció a la cursa de Jordi Espinós, que va ocupar el segon esglaó del podi després de sumar dues segones posicions al traçat de l´Alt Urgell. El pilot del Moto Club Terres de Ponent, Aleix Ginés, va sumar el segon podi de la temporada després de fer tercer, per partida doble.

Després d’aquest triomf, Alberton se situa com a nou líder de la general amb un total de 90 punts, 14 d’avantatge sobre el segon classificat, Cesc Obiol, (MC Circuit de Móra d’Ebre), que no va passar de la quarta posició al circuit del Pla de Sant Tirs, i 28 més que Jordi Espinós (CM Arnau Racing).

Pel que fa a la categoria 110cc, PromoRACC2, Bryan Gutiérrez ha sumat la segona victòria de la temporada gràcies a una imperial actuació. El corredor del Moto Club Circuit Móra d’Ebre va dominar còmodament les dues mànegues de la jornada i es va enfilar fins al primer esglaó del podi.

Jairo Llaó, del Moto Club Amics Martorelles, va millorar el resultat respecte a l’anterior cursa al circuit de Móra d’Ebre, on va fer tercer. A Sant Tirs, Llaó va aconseguir la segona posició. Amb aquest bon resultat, Llaó es referma en la segona posició de la classificació general, amb 72 punts. El top 3 de la categoria PromoRACC2 el va completar Eddie Sun, que va sumar el segon podi de la temporada.

D’altra banda, també en PromoRACC2, destacada actuació del pilot del Moto Club Circuit Móra d’Ebre, Àlex Pérez, que es va quedar a les portes del podi malgrat una boníssima tercera posició a la primera mànega del dia.

A la classificació general contínua líder Bryan Gutiérrez amb el total de 100 punts, seguit d’Eddie Sun (MC Circuit de Móra d’Ebre), amb 73 i Jairo Llaó (AMC Martorelles) amb 68. La propera cursa de la temporada tindrà lloc el 8 de maig al circuit de Menàrguens.