IniciPoliesportiuEscacsXavier Mompel del Club Escacs Tortosa, millor sots 1600 a Alacant

Xavier Mompel del Club Escacs Tortosa, millor sots 1600 a Alacant

ESPORTS // Una setmana després de l’èxit aconseguit a l’Open Internacional de La Nucia, el jove jugador del Club Escacs Tortosa, Xavier Mompel Ferruz, va tornar a terres alacantines per protagonitzar una altra destacada actuació al torneig Fin de Semana de Ajedrez sub 2200, organitzat pel Club d’Escacs d’Alacant en tres jornades del 6 al 8 de novembre.

El guanyador del torneig va ser el rus Alexander Nazarov amb 6 punts amb segon lloc del noruec Petter G.Stokstad amb 5,5. El tercer i quart lloc amb cinc punts el van ocupar els murcians Rafael Pujante i Javier Martinez Soriano. Mompel que va ser l’únic jugador català del torneig, va sumar 4,5 punts, finalitzant nové, i va rebre el trofeu com a millor jugador sub 1600 del torneig. Després d’aquesta competició la puntuació del seu ELO FIDE s’ha incrementat en 46 punts, i segueix escalant posicions en aquests últims mesos en què està competint a gran nivell i mostrant la seua gran projecció de futur.

Entre els 90 participants partia com el numero 20 al rànquing inicial, i va ocupar una meritòria novena posició en la classificació absoluta.

El seu balanç va ser molt positiu, amb tan sols una derrota, tres victòries i tres empats en les set rondes disputades. Només va perdre amb el noruec Petter G.Stokstad sots-campió del torneig i de 51 anys experimentat candidat a Màster Va guanyar als valencians Benoit Vlemincq, Juan Francisco Ortega Moya, i Pablo Martínez Soriano de Murcia i taules amb Lauren González Càceres e Valencia, la murciana Clàudia Ruiz-Pardo, Jesús Ortuño de València.