IniciPoliesportiuAtletismeYassine Ouhdadi torna en forma i s'imposa en el Gran Prix de...

Yassine Ouhdadi torna en forma i s’imposa en el Gran Prix de Jesolo i la XII Carrera Liberty a Madrid

Vuit mesos després de penjar-se la medalla d’or als Jocs Paralímpics de Tòquio, l’atleta Yassine Ouhdadi, ha tornat en forma a la competició, imposant-se en Grand Prix de Jesolo a Itàlia, a l’Armant Picchi Stadium, en el que es va imposar en la categoria T 13, en els 5.000 metres amb un temps de 15’32″48, i en els 1.500 amb 4’17″43″.

En la seua última participació ha estat protagonista destacat de la XIII Carrera Liberty, prova per fomentar la inclusió i donar visibilitat a la discapacitat, en la que van participar més de 5.700 persones, que van omplir els carrers de Madrid. Entre els participants figuraven al voltant de 500 corredors amb discapacitat i grans referents de l’atletisme com Martín Fiz i Abel Antón.

En total, es van recaptar 10.877 euros, destinats a l’Equip Liberty de Joves Promeses Paralímpiques d’Atletisme, creat el 2012 per l’asseguradora i el Comité Paralímpic Espanyol amb l’objectiu de garantir que qualsevol jove, independentment de la discapacitat, pugui entrenar, competir i desenvolupar-se al món de l’esport. Aquesta donació se suma als més de 257.000 euros que la companyia ja ha donat a aquesta iniciativa.

Després de tretze edicions, per primera vegada un atleta amb discapacitat s’ha alçat amb la victòria a l’absoluta: el paralímpic tortosí Yassine Ouhdadi, campió de 5.000 metres a Tòquio 2020, que ha aconseguit el primer lloc a la categoria masculina amb una marca de 31′ 48″ segons. A continuació van entrar entre els més destacats, Jose Carlos Morán, 31’51”, i Borja Aragoneses, 32’44”. La vencedora de la categoria femenina absoluta ha estat Irene Caballero,  37’41”.

Yassine Ouhdadi, paralímpic i guanyador de l’absoluta, manifestava després de la prova que “avui no corria només per mi sinó per tots els meus companys paralímpics, per demostrar que amb ganes i il·lusió tot és possible”.

Yassine reconeixia després de Jesolo, en declaracions a dxt.adaptado.com, trobar-se bé i en condicions per intentar aconseguir els objectius d’aquesta temporada “Estic bé físicament, només falta treballar ritmes alts, però de mica en mica anirem entrant. Ho afronto amb moltes ganes de posar-me a prova, per desgràcia no tindrem Mundial, que es disputaria al Japó, el país on vam tocar la glòria i era una oportunitat de mesurar-nos els rivals directes. Així que aquest any l’objectiu serà intentar guanyar el Grand Prix de París, al Meeting de l’Hospitalet i al Campionat d’Espanya, i millorar les meues marques”,