IniciMotorTrialAdam Raga s'assegura a l'última prova d'Andorra el subcampionat del Món de...

Adam Raga s’assegura a l’última prova d’Andorra el subcampionat del Món de Trial en pista coberta

Adam Raga tanca la temporada amb un altre nou subcampionat al Mundial de trial en pista coberta, posició que va mantenir a la cinquena i última prova disputada al Poliesportiu d’Andorra, conegut com la Bombonera. La cancel·lació de la prova de França que s’havia de disputar el 21 d’octubre, va provocar que Toni Bou (Montesa) arribés a Andorra la Vella amb un nou títol mundial assegurat de manera matemàtica.

Bou abans de la cita d’Andorra sumava 87 punts, 30 més que el seu immediat perseguidor Adam Raga (TRRS), després d’haver-se imposat a totes les cites anteriors a Niça, Chalon sur-Saône, Madrid i Barcelona.

A Andorra el protagonista destacat va ser Jaime Busto (Vértigo), trencant la ratxa de 15 victòries consecutives que acumulava Toni Bou, en un final molt emocionant. Busto, Bou i Adam Raga es van classificar per disputar la gran final després d’haver estat els millors a les dues primeres rondes. En l’últim assalt de la lluita pel triomf, Jaime Busto, que optava al tercer esglaó del podi al Mundial, va començar marcant diferències a la segona zona on va penalitzar 2 punts pels 5 dels seus rivals. Raga es va despenjar de la lluita per véncer amb dos punts de penalització a la tercera secció i cinc a la quarta, mentre Bou passava amb zero les quatre últimes seccions i Busto sumava 2 punts més a la quarta. Els tres punts d’avantatge obtinguts a la segona zona van donar al pilot basc el marge d’un punt per véncer.

El podi final del Mundial està encapçalat per Toni Bou amb un total de 104 punts, amb subcampionat d’Adam Raga amb 69, i tercera posició per a Jaime Busto amb 51. Adam Raga va finalitzar satisfet amb la segona posició i per haver mantingut un bon nivell durant la temporada.

“Estic molt content d’haver assegurat el subcampionat del Món amb la meua actuació en aquesta darrera prova. Mantenir-se any rere any és dur i aquest resultat torna a ser el producte de l’esforç de tot l’equip. Ha estat una X-Trial molt igualat, qualsevol error et podia portar al desastre, però després de la primera ronda he assegurat el subtítol i tot ha estat diferent. No he acabat de rendir al màxim nivell, ja que tenia molèsties en un braç, però estic satisfet de com han anat les coses.”