IniciCiclismeBTTPau Marzà és quart a la Skoda Titan Desert Almeria amb possibilitats...

Pau Marzà és quart a la Skoda Titan Desert Almeria amb possibilitats de lluitar per pujar al podi

Després de disputat el pròleg i dues etapes de la Skoda Titan Desert Almeria, Pau Marzà continua amb opcions de poder accedir al podi final, d’una prova amb un desafiament esportiu consisteix en un recorregut de 370 quilòmetres i més de 7.000 metres de desnivell positiu, al llarg de quatre etapes i un pròleg disputades íntegrament a la província d’Almeria. El corredor representant de la Legió, Nicolás Mercader, s’ha adjudicat la segona etapa en una jornada molt tàctica abans de l’etapa reina.

El recorregut ha començat al Toyo fins al campament ubicat al pintoresc Mini Hollywood, un parc temàtic que recrea els escenaris més característics del western que van ser rodats en aquests mateixos turons fa dècades. 65 exigents quilòmetres al voltant de la Serra d’Alhamilla amb un desnivell superior a 1.800 metres. Nicolás Mercader s’ha imposat amb un temps de 2:31’14”, seguit de Xavi Ariza, 2:31’17” i Pau Marzà 2:31’18”.

Després de l’etapa pròleg amb triomf de Patxi Cia, amb quinta i sèptima plaça respectivament per Josep Betalu (IGB) i Pau Marzà (Gobik Factory), el suís Kenny Looser, un dels principals favorits, va confirmar els pronòstics, donant un cop d’efecte a la prova amb la seua victòria en la primera etapa, que va transcorre en un bucle al voltant del Toyo, amb 102 quilòmetres al costat del Cap de Gata, amb unes vistes espectaculars de la Mediterrània, amb un tram final estava marcat per unes rambles sorrenques que van posar a prova el gran grup.

El ciclista suís va protagonitzar una escapada abans de la meitat de la prova, juntament amb el valencià Miquel Faus, en els bancals d’arena i justament quan més es notaven les ratxades de vent. Els dos van rodar junts des del principi. Tot va quedar per a l’esprint final, en què només els van separar sis segons, amb victòria de Looser amb un temps de 3:42’32”.

Molt per darrere van arribar la resta de classificats. Xavi Ariza va ser tercer, a cinc minuts, i Luis Ángel Maté, que va perdre molt de temps a les rambles del final i es queda a set minuts a la general. Pau Marzà va ser quint a 7’22”, mentre Josep Betalú, perdia moltes opcions de lluitar per les primeres places, ocupant el sèptim lloc a 15’31”. En la classificació general és lider Kenny Looser amb un registre de 6:13’51”, amb segon lloc de Miquel Faus, 6:14’12”, tercer Xavi Ariza, 6:18’51”, i quart de Pau Marzà 6:21’11”. Josep Betalú és sèptim amb 6:35’59”.

Demà arriba l’etapa reina d’aquesta edició, l’anomenada etapa ŠKODA We Love Cycling. Un bucle circular al voltant del Desert de Tavernes amb sortida i arribada al Mini Hollywood. 116 quilòmetres i 2.307 metres de desnivell positiu acumulat. És a dir, l’etapa més llarga, amb més desnivell i l’única amb una dificultat de 5 sobre 5 en aquesta ŠKODA Titan Desert Almeria 2022. A més comptarà amb el tram Škoda Challenge que bonificarà els més ràpids en categoria masculina i femenina amb 60 segons a l’ascensió a Velefique, una pujada constant de 26 quilòmetres de llarg.