IniciFutbol2ª CatalanaBadia desequilibra el duel entre l'Aldeana i el Tortosa (1-0)

Badia desequilibra el duel entre l’Aldeana i el Tortosa (1-0)

L’Aldeana ha sumat un triomf molt valuós davant un Tortosa al que deixa ara a sis punts a la classificació, i s’encamina quan resten onze jornades per a la conclusió de la lliga amb setze punts cap a assegurar-se una de les quatre places de promoció d’ascens per darrera d’un Ulldecona que també va disparat després de remuntar un gol en contra amb que s’avançava la Sénia en el derbi que han disputat aquest matí, però que han estat capaços de capgirar el duel i acabar golejant per 4 gols a 1, que els deixa líders passi el que passi al duel que s’ha de disputar aquesta mateixa tarde entre l’Ebre Escola Esportiva i el Camarles.

El cert, és que podríem dir que el partit ha tingut dos fases clarament diferenciades. Una primera part on els tortosins han portat el ritme del partit davant un Aldeana molt replegat en defensa i un segon temps on els de Ferran Simó han fet una passa endavant i han generat les accions més clares per a marcar. Tot i això, la primera ocasió del partit ha arribat en un servei de falta a la frontal de l’àrea, que Badia ha servit per sobre de la porteria de Gerard (7′). A partir d’aquesta acció els de Jordi Fabregat s’han fet dominadors de la zona ampla i han disposat del primer intent ofensiu en una obert cap a l’internada d’Arnau Beltran per l’esquerra que des del lateral de l’àrea la posava cap al punt de penal on arribava Ion i totsol rematava sobre el bot perdent-se la rematada massa creuada al costat del pal esquerre de la porteria aldeana (16′). Dos minuts després, Manu ha tingut l’ocasió que podia haver canviat el signe del partit, arran d’una centrada d’una falta lateral que sol dins la petita rematava a boca de canó trobant la resposta d’un dels millors porters de la categoria, Sergi Auré, que ha evitat el gol quan ja es cantava. El partit era de clar color roig-i-blanc davant un conjunt groguet que es cenyia al guió de no descompondre’s defensivament. Prop de la mitja hora de joc, els tortosins han reclamat un possible penal en una acció on s’ha acabat senyalitzant falta de Dome en atac, per una soposada càrrega en el moment del salt de cap (28′). Fruit d’una pèrdua en transcisió ofensiva dels de Fabregat, propiciava la contra en la qual Badia ha donat un seriós avís en una rematada des de la part esquerra de l’àrea al pal llarg que ha acabat llepant el pal i perdent-se fora de porteria (38′). Encara en tindria una altra l’Aldeana, abans del descans, arran d’una falta lateral penjada cap al segon pal que li caia a Badia, que rematava i trobava a un Gerard ben col·locat que aturava el llençament (43′), donant pas al descans.

A la segona part, els de Simó feien una passa endavant i als dos minuts tindrien una clara ocasió en una arribada per banda esquerra que li han filtrat per Aleix Salvadó a la frontal de la petita i rematava al primer pal on trobava ben col·locat a Gerard que aturava en dos temps. Torn de rèplica per al Tortosa que ho provava als 53′ en una rematada des de la frontal que sortia desviada per sobre el travesser. Les ocasions més clares en aquesta segona part, han estat per als aldeans qui al quart d’hora han tingut un servei de falta que un omnipresent Badia ha guanyat l’acció a l’interior de l’àrea i amb el cap rematava trobant al porter ben situat i aturant la rematada. El partit restava incert i fruit d’una pèrdua dels aldeans en transcisió ofensiva Rafa Llop habilitava a Kebba que es presentava a la frontal des d’on rematava excessivament centrat a les mans d’Auré (69′). Un minut després era el local Eric Múria qui s’internava per banda dreta a l’interior de la frontal des d’on rematava excessivament creuat al costat del pal dret de la porta tortosina. Però, en una acció que iniciava Badia dins a camp propi a la part dreta atacant, obria cap a Aleix Salvadó a l’extrem dret i aquest s’habilitava per a assistir a la part esquerra on arribava Badia, que guanyava l’esquena a Gisbert i connectava una volea creuada que es convertia en l’únic gol de la matinal tot i arribar a tocar l’esfèric Gerard, però no evitant que acabés al fons de la xarxa (75′). Els aldeans han reclamat unes possibles mans de Manu en una acció defensiva a l’interior de l’àrea visitant quan restaven dos minuts per al final de l’encontre, en una acció dividida. A la desesperada, ho ha intentat el Tortosa que ha tingut l’opció de l’empat davant l’aturada de nou providencial d’Auré, en una rematada de Kebba amb el cap al primer pal que ha acabat refusant a córner.

UE ALDEANA, 1
CD TORTOSA, 0

Els dos capitans, Dome pel Tortosa i Sergi Auré per l’Aldeana, amb la tripleta arbitral abans de l’inici del partit. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

UE Aldeana: Sergio Auré, Infante, Barry, Villarroya (Puig, 80’), Batalla (Xavi Tena, 60’), Eric Múria (Meca, 80’), Xavi Anell, Cano, Didac, Aleix Salvadó (Jesús, 88’), Badia.

Onze titular del CD Tortosa. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

CD Tortosa: Gerard, Gisbert (Ferran Esquerré, 85’), Manu, Roger, Arnau Beltran, Dome, Kabir (Pau Miralles, 60’), Rafa Llop, Peke (Yassine, 80’), Ion (Pau Cardona, 68’), Kebba.

Àrbitre: Àlex Ramírez Garcia amb Marc Molina Álvarez i Ismail Elaissati a les bandes, del comitè tècnic de Tarragona. Grogues per a Eric Múria (27’) i Villarroya (64’) dels aldeans i per a Peke (35’) i Dome (42’) dels tortosins.

Gol: 1-0, Badia (75’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la setena jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: