IniciFutbol1ª CatalanaEl Santboià demostra el perquè és el millor equip fora de casa...

El Santboià demostra el perquè és el millor equip fora de casa i aixeca el gol matiner de l’Ascó (1-3)

El FC Ascó no troba la tecla per aconseguir sumar la primera victòria de la temporada i ni avançant-se amb un gol matiner de Konu ho va poder aconseguir davant un Santboià (que és el millor equip fora de casa de la categoria, sumant els compromisos per victòries en els tres duels que ha disputat fins ara sumant els nou punts en joc) que va tenir capacitat de reacció per aixecar el partit i sumar un triomf que el catapulta a la part capdavantera del grup, a tan sols dos punts del líder de la classificació, un Santfeliuenc, que dissabte va imposar-se a l’Europa ‘B’ per 3 gols a 0.

Un punt de nou possibles, són els que ha pogut sumar el conjunt dirigit per Josep Maria Ferré ‘Coco’ en l’estrena del campionat davant l’afició, tot i haver de jugar els dos darrers partits al camp annexe que els condiciona, pel tractament que s’està realitzant a la gespa del camp principal. Les dimensions reduïdes del terreny de joc, no els fa estar còmodes, amb el joc directe que no obstant, va propiciar que arribés el gol de Konu que els avançava al marcador quan només s’havien disputat tres minuts de joc. Els asconencs, conscients de la importància de revertir la dinàmica negativa per la qual travessen, van mostrar-se molt seriosos i sense escletxes defensives durant el primer tram de la confrontació. Fruit d’aquesta dinàmica els va arribar el premi del gol que els posava en avantatge al marcador. Però, a partir d’aquí, els del Baix Llobregat van mirar d’estirar-se topant amb l’ordre defensiu de l’Ascó, que no patia en excès fins que va arribar una falta a la frontal on Toro sorprenia en una rematada a la que no podia respondre Alejo i acabava establint el gol de l’empat amb que es marxava als vestidors.

La represa s’iniciava amb la mateixa tònica que durant els primers quaranta-cinc minuts, fins que un error defensiu li posava en safata de plata a Saliou la pilota franca davant Alejo, al que superava i feia l’1-2 als set de la represa. Una gerra d’aigua freda per als de Coco, que veien com els tocava remar contracorrent després del bon inici de partit que havien tingut. El fet de posar-se a remolc del resultat i la lesió de Juan, eren hàndicaps que debilitaven la capacitat de reacció dels de la Ribera d’Ebre. Tot i això, amb els canvis introduïts pel tècnic asconenc va intentar sacsejar el partit, però a falta de vint minuts per al final el Santboià donava el cop d’efecte definitiu al partit, quan arran d’una internada per la dreta que era abortada per Alejo en primera instància, el rebot caia mort a peus de Miguel Pérez que afusellava al fons de la xarxa i que pràcticament dictava la sentència. Tot i això, l’Ascó ho va seguir intentant, i al minut 80 veien com l’àrbitre de la confrontació els anul·lava el possible 2 a 3 de forma inverossímil, quan el porter visitant feia una sortida en fals i topava amb el seu defensor deixant-li la pilota franca per a que anotessin el gol que podia donar esperances als locals. Gerard Creus, no li va donar validesa a l’acció assenyalant falta en atac davant la perplexitat de tothom que no entenien que havia pitat. Tot i seguir intentant-ho amb una rematada exterior de Gerard, que obligava al porter visitant a fer una gran estirada per a evitar el gol, ja no va hi haure temps per a buscar la reacció i evitar la segona derrota a casa i quarta consecutiva de l’Ascó, que no pot abandonar el fanalet vermell de la classificació.

Sala de premsa:

El tècnic del FC Ascó, Josep Maria Ferré ‘Coco’, ens deia que “hem sortit molt bé al partit avançant-nos aviat amb gol de Konu que ens propiciava que tinguèssim el domini clar de la confrontació durant la primera fase del duel que no obstant això no ho hem pogut aprofitar per fer el segon gol. De mica en mica, el Santboià s’ha anat adaptant a les dimensions del terreny de joc i mirava d’estirar-se buscant l’empat, però natros estàvem ben posicionats en defensa i no patíem en excés. El partit en aquesta fase es convertia en un xoc d’anades i vingudes, però sense la profunditat necessària per cap dels dos conjunts fins que una falta d’entesa entre Roda i Juan, en un rebuitg, acabem cometent una falta innecessària a fora la frontal amb la qual ens empataven i així marxàvem al descans” ens comentava Coco del que havia donat de si el primer temps. A la represa seguia dient “vam sortir després del descans amb el joc igualat, sense que passés massa cosa, fins que una acció en que ells llençaven la pilota en llarg, Albert Roca, que estava fent un partit excel·lent fins aleshores, no va encentar a refusar i li deixava la pilota franca al davanter d’ells que no va perdonar sol davant Alejo. Era un cop dur, perquè estàvem competint el partit i anivellat de forces davant un rival que no estava apretant i que veiem com en dos concessions al darrera ens costava anar per darrera al marcador, sense massa cosa més. Tot se’ns feia costa amunt. Vam intentar introduïr canvis per a sacsejar la part ofensiva, però sense temps per assentar-se al partit, al minut d’entrar al terreny de joc, encàixavem el tercer en una acció on hi va haver certa passivitat defensiva nostra, després de dos rebutjos del porter i a la tercera rematada ens feien l’1-3. Tot i això, vam seguir insistint i ens vam trobar en la sorpresa de que ens anulaven el 2 a 3, arran d’una falta lateral que el porter seu sortia a destemps i acabava topant amb un defensor i això ens deixava la pilota franca per fer el gol, però l’àrbitre va considerar una falta que no havia existit. Toca seguir, fer un reset, i mirar endavant al partit al camp del Sarrià, un rival directe per a intentar sortir de les places de descens” reblava l’entrenador de l’Ascó.

FC ASCÓ, 1
FC SANTBOIÀ, 3

FC Ascó: Alejo, Roda, Sergio Cáliz, Albert Roca, Ferran Meseguer, Jani Roca, Marc Blanch (Nacho, 72’), Joel (Gerard Roigé, 72’), Enric Cubells, Konu, Juan (Sibide, 62’).

FC Santboià: Valle, Marcos, Peñas, Villegas, Sergi Gómez, Robert, Guillermo (Arnau, 83’), Iker (Álvaro, 89’), Adrian (Saliou, 52’), Toro (Marc, 76’), Batista (Miguel Pérez, 45’).

Àrbitre: Gerard Creus Soler amb Pol Puiggrós Castelló i Sergi Sánchez Esteve, de la delegació arbitral de Lleida. Amonestacions per als locals Ferran Meseguer (28’), Enric Cubells (69’), Joel (70’), Sergio Cáliz (75’), Gerard Roigé (84’) i a l’auxiliar Ignasi Abelló (2) (84’) i per als visitants Peñas (9’) i Arnau (86’).

Gols: 1-0, Konu (3’); 1-1, Toro (29’); 1-2, Saliou (52’); 1-3, Miguel Pérez (74’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la cinquena jornada al grup tercer de la primera catalana, clicant la imatge inferior: