IniciPoliesportiuCiclismeBenjamin Prades primer elit a la prova de Sant Pere de Ribes...

Benjamin Prades primer elit a la prova de Sant Pere de Ribes i el Critèrium del Vallès de les Grans Clàssiques

Cap de setmana molt positiu per a Benjamin Prades (Controlpack), aconseguint el primer lloc en la categoria d’èlit a les proves de Sant Pere de Ribes i el Critèrium del Vallès.

Amb els punts obtinguts, el ciclista canareu, s’ha situat en segon lloc de la classificació general de les Grans Clàssiques-VI Trofeu Joan Casadevall, amb 200 punts, a només dos del ciclista dels Països Baixos, Diederik Deleen (Oleka), que encapsa-la la taula classificatòria. En la primera prova del 52è Trofeu Abelard Trenzano, disputat a la localitat barcelonina de Sant Pere de Ribes, va tenir com a principals rivals als russos del CC Catalunya-Barcelona.

La prova va tenir com escenari un circuit de 18 quilòmetres al voltant de Sant Pere de Ribes, amb una dificultat més gran amb la pujada cap a Canyelles. Aquí va ser el punt que es va acabar per seleccionar la cursa, endinsant-se en els últims quilòmetres una avançada conformada per Lev Gonov juntament amb els seus companys Ilya Shchegolkov i Arseny Nikoforov, a més de Benjamí Prades (Controlpack), Samuel Painter (La Tova-Osca) La Màgia), Simone Sanó (Drone Hopper-GSport) i Antonie Guedon (N3 Occitanie).

La victòria va ser per Lev Gonov, amb un temps de 2:13’15”. A 10 segons van creuar la línia d’arribada els seus perseguidors amb Prades sent el més ràpid a l’esprint per aconseguir la segona posició, i Shchegolkov tercer, completant el podi. El Controlpack va ocupar el tercer lloc per equips, amb Jaume Espuis desè i Guillem Suriñach dotzè en la categoria elit. Oriol Muntanyola va ser dinovè sub-23 a 48 segons.

En el 41è Critèrium del Vallès es va imopsar Keegan Hornblow (Smartdry). El ciclista neozelandès va ser el mès rapid al Mollet del Vallès després d’avançar-se als instants finals a l’esprint massiu, amb un temps de 3:26’13”. Benjamin Prades va entrar en quinta posició, i primer èlit a 14 segons. Hornblow va arribar a la recta final mà a mà amb Vlas Schichkin (Team MP Group), batent-lo amb claredat, mentre que el pilot creuava la línia d’arribada uns segons després, sent Denis Denisov, un altre dels russos del CC Catalunya-Barcelona el més ràpid per completar el podi. Jaume Espuis i Guillem Suriñach, van ser sisè i setè amb el mateix temps, i Oriol Muntanyola, catorzè a 14 segons. Com en la jornada anterior el Controlpack, va ser tercer per equips.

La propera prova arribarà en tot just una setmana, quan el gran grup català es reuneixi al voltant del Gran Premi Sant Pere de la localitat tarragonina de Perafort.