IniciFutbolFutbol femeníDerrota per la mínima i golejada de la Plana en el doble...

Derrota per la mínima i golejada de la Plana en el doble compromís del cap de setmana

La Plana va afrontar un cap de setmana de dos compromisos en la recuperació dissabte del partit que va ser ajornat per la covid-19 davant el Tarraco en el qual van encaixar una derrota per la mínima (0-1) i diumenge al migdia en el duel de lliga corresponent a n’aquest jornada davant el coer de la lliga l’Avinyonet al que van golejar per 13 gols a 1 i es van poder treure l’espineta clavada que els havia deixat el compromís de dissabte.

Planten cara a un dels rivals de la zona alta

Un gol al fil del descans va sentenciar l’enfrontament entre les de Santa Bàrbara i el conjunt tarragoní, que lluita per donar caça al líder i que es troba a tan sols sis punts de distància de la Fundació Base Reus amb un partit menys disputat.

Tot i les baixes que acusaven les jugadores d’Agustí Martí ‘Garxo’ i Maria Bel, que les feia presentar amb tan sols tretze efectius, les planeres van plantar cara en un primer temps amb un joc poc vistós per part d’ambdós equips. Les locals es van contagiar durant els primers quaranta-cinc minuts del joc directe que proposaven les visitants i les ocasions de gol van ser escasses. Tot i això les del Montsià van gaudir de tres arribades per a fer moure el marcador, mentre Mendi feia una gran aturada a una falta. Quan tot semblava indicar que s’arribaria al descans sense moviments al resultat provisional, arran de la sortida d’un córner després de dos rebutjos la pilota era rematada per Nayara al fons de la xarxa a l’últim minut del temps reglamentari.

Tot i el gol psicològic encaixat, sortien a la segona meitat endollades i bolcades a un atac i gol constant, fruit del retoc tàctic introduït al descans. Les visitants, tancades a l’àrea davant el domini planer, tan sols van disposar d’una rematada que es perdia per molt en una rematada escorada. La polèmica venia quan a la sortida d’un córner, una topada entre la portera i una defensora deixava la pilota morta a peus de Raquel que marcava i l’àrbitre va anular el gol per una suposada falta, quan havien topat entre dos jugadores visitants. Una acció molt protestada pels locals. I més indignació dels planers quan en una centrada la pilota impactava a les mans d’una defensora tarragonina a l’interior de l’àrea, no assenyalant-se la pena màxima que s’assenyalaria minuts després per unes altres mans que Paula s’encarregava d’executar des dels onze metres però la portera li endevinava l’acció i li aturava el llençament. En una de les darreres accions del partit, quan Eli se n’anava en un mà a mà en la portera la van derribar per darrera en una ocasió manifesta de gol que tenia que haver motivat l’expulsió de la defensora i l’àrbitre no va considerar així l’acció assenyalant la falta sense cap tipus de sanció.

Sala de premsa:

Per a l’entrenador de la Plana, Garcho, l’equip “va plantar cara en tot moment i tot i ser l’equip just d’efectius fins a falta de 5 o 10 minuts no vam acusar el desgast físic, mantenint les opcions de disputar el partit tot i les mancances que acusàvem de lesions, sancions i s’afegia el factor de que no teniem a la davantera titular Joana que estava de viatge. Estem acusant un ratxa on no tenim sort amb els àrbitres, no tenim sort de cara a porta que ens està condicionant. En els compromisos amb els de dalt, hem lluitat en tot moment però hi ha coses que no podem controlar,  no està a les nostres mans” ens apuntava Garcho.

Passeig militar davant el coer

Després de la decepció i indignació que havia deixat el partit de gairebé dotze hores abans davant el Tarraco, rebien al coer en un partit on el tècnic local va donar entrada a les jugadores que menys minuts havien tingut fins aleshores coneixent la debilitat del rival. Ja als quatre minuts, arran d’un penal comés per les visitants, Lara no fallava des del punt fatídic per inaugurar el marcador que al descans arribava amb el partit encaminat després de marcar 8 gols després de les dianes de Marta Alegre (12′), Patri (18′), Raquel Santamaria (19′), Alicia (29′), Cris (33′), Paula Marqués (35′) i Andrea Simón (44′).

La distensió lògica a la represa va fer que arribés el gol de l’honor visitant als primers compassos del partit, després d’una pèrdua a tres quarts de camp que fruit de la falta de contundència defensiva li permetia a Núria marcar el gol que retallava distàncies al marcador. Això feia esperonar de nou a les locals que dos minuts després marcava Marta Alegre el nové (54′). Un marcador que completaven mitjançant Leire (57′), Lara (72′), Andrea Simón (74′) i Lara que completava el seu ‘hat trick’ particular amb el tretzè gol que tancava el correctiu a tres minuts del final del partit.

Podeu veure la classificació actualitzada després de la dissetena jornada de lliga al grup 1 de segona divisió femenina clicant a la imatge immediatament inferior: