IniciPoliesportiuCiclismeDestacat protagonisme del Controlpack i PC Baix Ebre al Trofeu Speed Republik...

Destacat protagonisme del Controlpack i PC Baix Ebre al Trofeu Speed Republik de Lleida

Prop de 430 ciclistes de totes les categories van disputar a la capital del Segrià la 6a edició del Trofeu Speed Republik Ciutat de Lleida. El Club Esportiu Speed Republik va tornar a apropar el ciclisme de totes les categories a Lleida, enguany amb una jornada molt completa que va oferir proves de carretera per a totes les categories, incloent-hi proves de la Copa Catalunya Infantil, Copa Catalana Cadet, Copa Catalana Júnior, Critèrium elit/sub23 masculí, Copa Catalana de Fèmines i Copa Catalana Màster que es van repartir entre les jornades de matí i tarda, amb molt protagonisme dels representants ebrencs.

La jornada es va posar en marxa amb la quinta prova de la temporada de la Copa Catalana Cadet, en què tres corredors (Hugo Marrase, Ferran Marcè i Joel Oller) van estar escapats des de les primeres voltes d’un circuit que en totes les categories va acabar sent selectiu gràcies al seu desnivell, finalment amb triomf a l’esprint del ciclista Ferran Marcé, amb 43.43, que havia començat la jornada com a tercer classificat de la Copa Catalana, seguit en segon lloc per Joel Oller(UCV Team Bikesports-Ford Nicolás), a un segon i tercer Hugo Marrasé (PC Baix Ebre) a tres. Els seus Companys d’equip Albert Casals i Oleguer Curia van finalitzar en desena i vintena posició respectivament. Per part de la PC Baix Ebre, en alevins Aleix Machado va ser tercer, i en infantils Aleix Moreno, dinové.

Els elit/sub23 masculins van inaugurar la temporada 2023 de Critèriums. Uns 45 participants van participar en un circuit que el darrer 2022 coronava els campions de Catalunya de Critèrium i que enguany ha repetit guanyador: Aleix Saumell (Team MP Group) ha estat el més ràpid d’un grup de sis ciclistes, que va arribar destacat a l’última volta, superant a l’esprint al vencedor sub23 Fabricio Castillo (Fernando Barceló Team) i a Llibert Sendrós (Controlpack). El conjunt senienc es va imposar per equips, amb Arnau Solé en sexta posició, Guillem Suriñach en dotzena , Albert Masana i Daniel Reyes en dissetena i divuitena, i Pol Pérez en trenta-dosena. En fèmines quarta posició en júnior d’Ainara Inarejos, quinta de Mercè Sitjar i octava de Mar Piñol.

La jornada a Lleida es va tancar amb la disputa de la tercera prova de la temporada 2023 de la Copa Catalana Júnior masculina, prova que va reunir una seixantena de participants i on Ivan Viladrich (Penya Ciclista Baix Ebre) va aconseguir una important victòria que l’alça al lideratge del campionat. El tortosí, resident enguany al Centre de Tecnificació d’Esplugues de la FCC, va batre a la meta Sergi Montserrate (Tot net-Terrassa) i el que era el líder de la competició, un Albert Pla (Finques Feliu) que va estat molt batallador durant tota la cursa. Compartint cita amb les fèmines elit/sub23, el calendari català dels júniors també es reprendrà a Sabadell d’aquí a tres setmanes.