IniciHandbolEl CE Tortosa no pot remuntar tot i la bona versió de...

El CE Tortosa no pot remuntar tot i la bona versió de la segona part

El CE Tortosa va disputar un bon partit, millorant passades actuacions, tot i que tampoc van poder aconseguir la victòria.

El CH Sant Andreu va confirmar la seua condició de segon classificat, amb una defensa molt difícil de superar,i un atac fluid, ràpid, fort i amb efectius llançadors.

L’equip tortosí per la seva part, en cap moment va deixar constància de ser un dels equips que ocupen un lloc en la zona baixa, excepte el primer quart d’hora, on el Sant Andreu va agafar un avantatge de sis gols, que va mantenir fins a arribar al descans (20-14).

Va canviar la dinàmica del joc a la segona part, amb la millora del joc dels tortosins, que inclús van guanyar aquest període par un parcial favorable de dos gols.

Bon partit de tots dos equips, però com sol ser habitual aquesta temporada al CE Tortosa li va faltar regularitat per poder emportar-se la victòria.

El pròxim partit corresponent a la tretzena jornada, rebran el, dissabte dia 21a les 18,30 hores al Sant Cugat C, al pavelló del Temple.

CH SANT ANDREU, 34 (20)
CE TORTOSA, 30 (14)

CH SantAndreu: Casason, Sendra (8), Berja, Luis López, Fierro (5), Franch (3), Arbonés (1), Berasategi (2), Sanz (5), Florian, Guillem López, Fosalba (7), Franco (3), Mosquera, Moreno, Casares.

CE Tortosa: Campanals (12 aturades) (1p.), Eleazar (6), Castaño (11, 4p), Martorell (2), Burgues (1), Marin (1), Katriel (2), Centelles (2), Carrillo (1), Teruel (1), Madalin (1), Marc López (1), Albacar (1).

Àrbitres: Jaume Gustems Segura i Antonio Cubel Jiménez. Van excloure per part local a Arbonès, Berastegi, Sanz, Mosquera (3) (47′), i pels visitants a Castaño (2), Martorell, Burgues, Centelles, Teruel i Madallin.

Parcials: 5-5 (5′), 7-5 (10′), 9-5 (15′), 12-7 (20′), 15-10 (25′), 20-14 (descans), 23-19 (35′), 25-22 (40′), 27-23 (45′), 29-25 (50′), 33-28 (55′), 34-30 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CH VIC, 30 (14)
CE TORTOSA, 39 (20)

CE Tortosa: Jordi (4 aturades), Unai (5 aturades). Joel Benet (4), Isidro (10), Joel Galán (5), Joel Monllaó (5), Adrián (1), Izan (1), Damià (1), Gerard (1), David, Manel (4), Yannick (7).

Els juvenils del CE Tortosa van aconseguir una merescuda victòria en el primer desplaçament de la segona fase

Després de diverses setmanes sense competició oficial, calia veure com responia l’equip, però poc després d’iniciar-se el partit els tortosins enceten el marcador i semblava que sumarien 2 punts amb facilitat. Però a partir de l’empat a cinc, els visitants van encapçalar sempre el marcador tot i que no aconseguien allunyar-se en més de 2 o 3 gols de diferència. Durant els darrers 10 minuts de la primera meitat el bon treball en defensa juntament amb la finalització de diversos contraatacs permeten als visitants allunyar-se dels locals, arribant al descans amb el resultat 14-20.

Amb la represa els tortosins continuen dominant el joc i el partit. Continua la bona posició en defensa que permet interceptar passades contràries i sortir en contraatac. Destaca també la bona actuació dels porters sota els pals. A la meitat de la segona part l’equip encadena diverses jugades d’atac no finalitzades per manca d’encert, fet que permet el rival retallar distàncies. Però els tortosins reaccionen de nou aturant el joc vigatà per tal que el rival en cap moment cregui en la remuntada.

En aquesta línia s’arriba al xiulet final amb el definitiu 30-39 al marcador. Bona feina de l’equip en un llarg desplaçament. Destacar el debut de Jordi sota la porteria.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

CE TORTOSA, 34 (20)
CH SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA ‘BLANC’, 35 (15)

CE Tortosa: Pau, Marc D., Martí, Tomàs, Jazint, Alexander, Izan, Marc S., Aaron, Mario, Iker, Octaviano, Marc M. Arnau, Pol i Unai. Entrenador: Gonzalo Castaño.

El cadet masculí del CE Tortosa jugava el primer partit de la segona fase del grup A1, format pels equips classificats primers i segons de la fase anterior. L’equip visitant era el CH Sant Esteve de Palautordera Blanc, un rival a priori potent el qual tan sols havia perdut un partit a la fase anterior.

L’equip de Gonzalo Castaño començava el partit molt endollat. Defensa fèrria i solidària, així com una bona mobilitat i efectivitat en atac. El Palautordera, potser sorprès per l’agressivitat dels tortosins, es limitava a contrarestar els embats dels tortosins tirant de la qualitat dels seus extrems.

Tot el partit fou un constant intercanvi de cops entre dos equips que es van buidar al camp. Així, a la primera meitat, el resultat parcial cada cinc minuts mostrava sempre un empat (3-3, minut 5; 7-7, minut 10; 11-11, minut 15…). Fou a partir del minut 20 on el Palautordera es va posar amb un màxim avantatge de dos gols (13-15), però el C.E. Tortosa va saber reaccionar i, aprofitant alguna exclusió del rival, van arribar al final de la primera meitat amb un empat a vint gols.

Als primers cinc minuts de la represa, els tortosins van ser un vendaval de joc i van posar contra les cordes al potent Palautordera. L’equip, dirigit magistralment pels seus dos centrals, materialitzava amb èxit totes les jugades d’estratègia que ha anat aprenent al llarg d’aquesta temporada. A més, el seu posicionament i la seva implicació en defensa també eren encomiables. Això feia que se situessin per primer cop al davant del marcador amb un 23-22.

Fou a partir del minut 15 on, per un cúmul de diverses circumstàncies, el C.E. Tortosa va començar a perdre-li la cara al partit. L’aspecte físic, els canvis d’estratègies en defensa del rival (aplicant una defensa zonal 6/0), la manca de sort en el tir, i algun canvi de criteri arbitral (especialment en jugades d’atac dels tortosins) i també l’espectacular treball en atac dels extrems rivals, tot plegat va anar decantant la balança a favor dels de Sant Esteve.

Al final, derrota amb sabor a victòria que, com en les primeres derrotes que es van tenir a la primera fase, mostren que l’equip està clarament en línia ascendent. Bona actitud, compromís i equip sòlid i cada cop més cohesionat.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A-2)

CH AMPOSTA ‘GROC’, 17 (12)
CE TORTOSA, 23 (10)

CE Tortosa: Nathalie (15 parades), Alba, Jana (1), Patrícia (4), Mar, Ainara (6), Mariona, Èlia, Lidia, Núria (12), Sofia.

Primer partit de la segona fase A sèrie A-2, de la lliga de les noies d’infantil dirigides per Alexandra Albesa.

El derbi ebrenc ha començat, amb moltes ganes per part dels dos equips, des dels primers minuts, van a totes, les ampostines aprofiten pèrdues de pilotes i imprecisions de la defensa tortosina, per col·locar-se tres gols per davant al marcador al minut 10. Un joc molt igualat, però un cop més la intervenció de la portera, és molt important, amb les seves parades sota els pals que ajuden molt a l’equip, el resultat a la primera part fou, 12-10.

Amb la represa del partit, l’equip surt per totes, per poder capgirar el resultat, els cinc primers minuts clarament, ja es veu un canvi, tant en atac com en defensa, el marcador ja mostra un empat al minut 10. Una defensa avançada i forta de l’equip, serveix per robar pilotes i encarar de cara a la porteria, amb plena efectivitat, desplegant un bon joc, de totes les jugadores, no baixen el peu de l’accelerador i continuen amb una intensitat en defensa, tirs exteriors i fent el joc que elles saben fer, amb assistències a la pivot, cal destacar com no la portera amb les seves parades a la segona part, el partit acaba amb el resultat favorable on fou 17-23.

Victòria, treballada de tot l’equip, felicitar a totes les jugadores pel bon partit que han fet, les ganes, l’actitud que han demostrat sobretot a la segona part.