IniciHandbolEl CE Tortosa ofereix la seua millor versió de joc i sorprèn...

El CE Tortosa ofereix la seua millor versió de joc i sorprèn a l’Aula

Sense cap dubte el millor partit dels tortosins, el que portem de temporada, amb gran victòria contra l’Aula, líder de la classificació i segurament el que millor joc pràctica del grup.

El CE Tortosa des del primer minut va sortir en moltes ganes, lluitant de tu a tu contra l’Aula. Van fer una defensa contundent i en atac van estar encertats, finalitzant la primera part en empat (15-15). El segon temps va continuar molt disputat, l’Aula, tot i que van oferir un bon joc, donant tot el que tenien, no van poder posar un avantatge en el marcador, empatant des del minut 35 tots els parcials. Va ser en els últims 2 minuts quan els tortosins van decidir el partit per un ajustat (27-26). Eufòria i exultació dels jugadors tortosins, del cos tècnic i de l’afició i decepció per part de l’Aula que partia com a clar favorit.

Els aficionats tortosins van ser també un factor important. Pròxim partit, dissabte vinent al camp del CH Palautordera.

CE TORTOSA, 27 (15)
HANDBOL AULA, 26 (15)

CE Tortosa: Campanals (6 aturades), D. Fernandez (9 aturades), Gonzalo (8 (5p)), Ele (4), M.Lopez (7), D.Martin, Pau (1), Aleix (2), Pere, Katriel (3), Martorell, Blai (2).

Hanbol Aula: Dani López, Gonzalves, Unai Ruiz (5), Perales (6), Lozano (2), Gil (3), Jaume Garcia (2), Solé, Cartañá (4), Manresa (3), Busquet (1).

Àrbitres: Juan Antonio Peñas Garcia i Enric Bellver Ballester, van excloure als locals Gonzalo, Ele i Marc López i als visitants, Unai Ruiz (2), Perales, Gil, Solé i Busquet.

Parcials: 2-2 (5′); 4-5 (10′); 6-9 (15′); 9-11 (20′); 12-13 (25′); 15-15 (descans); 18-19 (35′); 20-20 (40′); 21-21 (45′); 23-23 (50′); 24-24 (55′); 27-26 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase Sèrie A-2)

HANDBOL ESPLUGUES ‘B’, 32 (18)
CE TORTOSA, 29 (11)

CE Tortosa: Unai (7 aturades), Jordi (2 aturades). Joel Benet (1), Isidro (12), Joel Galan, Adrián, Izan (2), Damià (2), Gerard (6), David (1), Manel (3), Yannick (2).

Els primers minuts es veu en la pista la igualtat en el joc que veiem en la classificació, ja que es tracta d’un duel entre dos equips empatats a punts en la part alta de la classificació. Al minut 10 els locals tenen ja un lleuger avantatge en el marcador. Els tortosins intenten igualar el partit però els falta encert a porteria, tot i el bon treball defensiu. Al minut 20, amb el resultat 12-9 encara van a remolc dels locals, sense aconseguir atrapar-los. Amb un 12-10 i amb pilota per als tortosins, es veu prop la remuntada, però l’equip no completa la jugada atacant i encadena un seguit d’errades a pista, passades interceptades, dobles, errades en llançaments… 8 minuts sense anotar passen factura i el rival s’escapa, arribant al descans amb un 18-11 al marcador.

Quedava molt per millorar per tenir opcions de guanyar el partit. Amb la represa, l’equip que surt a competir sembla un altre. Molt bé en defensa, intercepta passades contràries i surt al contraatac una vegada i una altra. Eficaços a porteria i molt encertats els nostres porters sota els pals, van retallant distàncies en el marcador i atrapen el rival al minut 11 amb empat a 22. El públic desplaçat encoratja els nois que despleguen la millor versió del seu joc. Al minut 17 aconsegueixen dominar el marcador amb un resultat 23-24. Queden molts minuts al davant i cal estar concentrats al 100% per portar els punts cap a casa. Al minut 25, amb diverses errades i jugades polèmiques, el marcador ens mostra un 29-26, però el joc i l’actitud de l’equip és tan bona que tot és possible encara. Es lluita fins al xiulet final, però el resultat és advers, 32-29.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

ESPORTIU CASTELLDEFELS, 24 (9)
CE TORTOSA, 22 (11)

CE Tortosa: Indre (3 aturades) i Paula (7 aturades), Luna (6), Maria (4), Xesca (1), Noa (2), Cinta (1), Sofia, Carlota (2), Núria (2), Minerva (2), Thania (2).

Bon partit en línies generals, però les tortosines continuen sense tenir sort en els instants finals. Comença el partit i els 2 equips surten amb una defensa 6:0 i pressió dels extrems sobre les laterals atacants. Els primers minuts són una mica de respecte per part dels dos equips i això es veu en el reflectit en el marcador (minut 5, 0-1). A poc a poc el joc comença a ser una mica més dinàmic, però les tortosines sempre van manant en el ritme del partit (minut 10, 2-3; minut 15, 2-6). Les tortosines estan ben posicionades en defensa i, tot i no poder sortir al contraatac, sí que poden fer atacs ràpids i trobar forats a la defensa local. Al minut 20 ja estan 4-8 i sembla que tenen prou ben controlat el ritme del partit, però l’entrenador local demana temps mort i fa un canvi a la seva defensa: passa de la 6:0 a una 5:1. En principi aquest canvi no afecta les tortosines, que continuen aguantant la diferència de 4 gols (minut 25, 6-10), juguen amb un doble pivot per dificultar les tasques defensives de les de Castelldefels, però el cansament ja les comença a afectar una mica, es fan pèrdues de pilotes que no calia i es fallen un parell de llançaments clars que permeten a les jugadores del Castelldefels apropar-se en el marcador al final de la primera part (9-11 al descans).

Comença la segona part i les de Castelldefels continuen amb la defensa 5:1. Les tortosines saben com atacar-la i en defensa es mostren prou sòlides; no obstant això, el Castelldefels està més fi en atac i les tortosines erren clares ocasions de gol; això fa que, a poc a poc, les de Castelldefels vagin escurçant la distància en el marcador (11-12, minut 5; 13-14, minut 10) fins que, al final, aconsegueixen ficar-se per davant (17-15, minut 15). A partir d’aquí, les defenses dels 2 equips són més pressionants, els atacs tenen més dificultats per provar espais, però l’avantatge en el marcador per part del Castelldefels fa que el temps jugui a favor seu. Minut 20 i 22-19 a favor del Castelldefels. L’entrenador tortosí demana temps mort i ordena una mixta a la lateral esquerrana del Castelldefels. Les locals ja no estan tan còmodes en atac, però la seva defensa encara funciona. Minut 25 i continua l’avantatge de 3 gols a favor de les locals (22-19). Si s’ha de perdre, s’ha de vendre la derrota cara: doble mixta per part de les tortosines. I sembla que funciona. Quan falta un minut pel final es col·loquen 23-22. Continuen pressionant, ara són 3 jugadores que pressionen per tot el camp, però les locals aconsegueixen arribar a l’àrea tortosina i marquen gol. Ja falten pocs segons i no es pot fer res més. Un bon partit per part dels dos equips que, al final, se l’ha emportat aquell que menys errades ha comès.

La setmana vinent toca jornada de descans que les tortosines poden aprofitar per millorar errades i comença amb més força la segona volta.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-1)

CH SANT LLORENÇ ‘A’, 44 (24)
CE TORTOSA, 41 (17)

CE Tortosa: Pau, Marc D., Tomàs, Jazint, Xavi, Izan, Marc S., Aaron, Iker, Marc C., Arnau, Pol, Martí, Unai i Joan S. Entrenador: Gonzalo Castaño.

El CE Tortosa cadet masculí va jugar aquest dissabte al matí a la pista del CH Sant Llorenç. Un partit on els tortosins anaven amb l’esperança de trencar la mala ratxa de derrotes encaixades les darreres jornades.

Va ser un partit que va anar de menys a més per part dels nois de Gonzalo, tant pel que fa al ritme com a la intensitat. La primera part es va caracteritzar per una notable millora respecte la jornada anterior pel que fa a l’agressivitat i la concentració en la defensa. Malgrat tot, l’equip sempre va anar a remolc del marcador i pagava en excés la manca d’encert i la precisió en les passades. Aquest apartat, el de les pèrdues, va ser possiblement el factor que va fer decantar la balança en el resultat final. També van ser claus els darrers deu minuts de la primera meitat on, a les continuades pèrdues, se li van sumar la manca d’encert en els tirs. D’aquesta manera, el C.E. Tortosa es quedava amb una distància de set gols (m.25: 22-15; m.30: 24-17) que, tot i l’esforç i la gran millora a la segona part, al final resultaria ja insalvable.

Si la primera part va ser per l’equip local, la segona part va ser clarament dominada pel CE Tortosa. Si el resultat de la primera meitat va ser 24-17, el resultat final de la segona va ser de 20-24. I, a més, a aquesta dada se li ha de tenir en compte els set gols de renda negativa que l’equip portava al descans. El partit va entrar en una dinàmica més ràpida i de ràpids contraatacs. Tots dos equips van pujar uns quants punts la intensitat i, per moments, el partit va esdevenir molt intens i disputat. Les exclusions de l’equip local -que en la primera meitat no n’havia sofert cap, tot i haver-ne merescut alguna- van esperonar els tortosins, que van saber aprofitar la superioritat. Però, malgrat l’empenta i les ganes de l’equip, la victòria es va quedar només a unes poques passes pel davant.

INFANTIL MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase G.B – Sèrie A-1)

CE TORTOSA-FINESTRELLES, 27
HANDBOL ESPLUGUES ‘A’, 29

CE Tortosa: Dani, Ferran, Marc, Robert, Gas, Quim, Biel, Oli, Stefan, Pau M, Àlex M, Martí, Maldonado, Igor, Pol, Oriol.

El partit comença amb bona intensitat per part dels dos equips, els tortosins tenen ganes i destaca la bona defensa i bons passis en atac. El marcador es va ajustant, però amb un lleuger avantatge al final de la primera part pe al CE Tortosa.

La segona part segueix amb un ritme ràpid i entrega dels jugadors, però algunes errades en passis ens fan perdre punts i el marcador va igualat fins al final.

Final de partit 28-28, però l’àrbitre es descompta perquè el marcador electrònic no funciona i no es pot contrastar, dóna la victòria als d’Esplugues; 27-29.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

CE TORTOSA, 29 (13)
CH AMPOSTA ‘GROC’, 10 (4)

CE Tortosa: Alba, Jana (3), Patrícia (4), Mar (2), Ainara (9), Mariona (1), Èlia, Lidia, Núria (9), Sofia (1) i Nathalie (19 parades).

Primer partit de la segona volta de la fase A sèrie A-2, de la lliga de les noies d’infantil dirigides per Alexandra Albesa.

El partit comença amb concentració per part de l’equip tortosí, amb moltes ganes de jugar, surten motivades i a donar-ho tot, amb el derbi ebrenc. Els primers minuts són clau per encarrilar el partit, amb una bona defensa i un bon joc de cara a porta, fa que el marcador al minut 15, sigui 7 gols a favor de les tortosines. Cal destacar les aturades sota els pals de la portera, que ajuden molt a l’equip. Una defensa avançada i forta de les tortosines, serveix per robar pilotes i encarar de cara a la porteria, amb plena efectivitat, desplegant un bon joc, de totes elles, el resultat de la primera part fou, 13-4.

La represa del partit, no ha estat diferent de la que ha estat sent la primera part, amb una bona defensa, assistències a la pivot, que resol amb gols, creant contraatacs, mostrant un control de la situació en tot moment, tant és així que el resultat final, fou 29-10.