IniciFutbol salaEl FS Batea es proclama campió de lliga a falta d'una jornada!

El FS Batea es proclama campió de lliga a falta d’una jornada!

El FS Batea afrontava el repte d’aconseguir el títol honorífic de la primera divisió al seu subgrup 6B, davant un rival directe com el FS Priorat Nord que li podria prendre la primera posició, situat a tan sols dos punts de distància dels de la Terra Alta, abans d’iniciar-se la jornada. Tot i això, cas de derrota, als bateans els quedava una altra oportunitat d’assolir el títol de la primera fase (una fita històrica després d’haver aconseguit la temporada passada pujar per primer cop a la primera divisió com a campions de grup per davant dels Guiamets) en el darrer partit en el qual rebran al pavelló municipal de Batea al FS Móra d’Ebre.

Però els d’Antonio Blas no van voler esperar al darrer partit i van certificar el títol en la penúltima jornada de la primera fase imposant-se per 2 gols a 4 a una pista on només havia cedit una derrota en el partit inaugural, a la segona jornada de lliga, davant l’Aula Reus (2-3). La resta dels compromisos els havien saldat tots amb victòria al pavelló municipal de Cornudella de Montsant. Posaven la cirereta al pastís a una temporada històrica per als jugadors de Batea, que tan sols han cedit una única derrota davant el Flix en aquesta lliga i que trencava així l’estadística dels bateans com a locals després de vint mesos en els que no cedien davant l’afició. Ara els tocarà disputar la fase d’ascens, en eliminatòries al millor de tres partits, amb el factor camp a favor dels de la Terra Alta. Tota una fita sense precedents per a una entitat molt modesta, però a la que han anat de mica en mica creixent en la il·lusió de l’equip que presideix Marc Peig i que pot viure un altre capítol amb un ascens a Divisió d’Honor a final d’una campanya sense precedents.

El partit va ser com s’esperava, molt renyit i disputat. Va tenir de tot! Amb un primer avantatge visitant, però en un partit on es van veure obligats a remuntar després de la reacció local que li donava la volta al marcador abans de tancar la primera meitat. La primera meitat s’iniciava amb un respecte mutu per ambdós equips, conscients del que hi havia en joc. Les ocasions se succeïen per ambdós costats en un partit molt intens des del xiulet inicial, però era el Batea qui aconseguiria avançar-se al marcador amb una canonada de Jordi Pinya al set minuts de joc. Però l’alegria duraria ben poc. Ja que tan sols dos minuts més tard els prioratins aconseguien tornar les taules a l’electrònic i sis minuts després li donaven la volta al marcador remuntant provisionalment i tancant els primers vint minuts amb aquest avantatge mínim.

Després del pas per vestidors els de la Terra Alta, van sortir a buscar l’empat però que no arribaria fins a falta de cinc minuts, després d’haver avisat Enric en una rematada molt potent que s’estavellava al pal durant la primera meitat i una altra rematada al ferro després d’una bona acció combinativa entre Cristian i Nil. El punt d’inflexió va venir arran de l’expulsió d’un jugador local a falta de set minuts per al final. Marcel aprofitava la superioritat i tan sols deu segons després una assistència d’ell mateix al segon pal li donava l’opció a Nil per a restablir la igualtat. A partir del 2-2 bogeria absoluta! Intercepció a camp propi, que després d’una molt bona decisió de la col·legiada en aplicar la llei de l’avantatge la pilota li arribava a Cristian que amb un toc amb l’exterior del peu superava la sortida del porter i marcava el 2-3 davant el deliri de la nombrosa afició desplaçada des de la Terra Alta. En els darrers segons del partit, una recuperació a camp propi amb els locals jugant de cinc amb el porter-jugador, li permetia a Igor marcar des de tres quarts de camp propi a porta buida establint el 2-4 definitiu. Una victòria que a més, li permet als bateans tancar la primera fase invictes a domicili.

FS PRIORAT NORD, 2
FS BATEA-HOSTAL DE L’ANTON, 4

FS Priorat Nord: Juncosa, Oriol, Boris, Pol, Pau Anguera. També van jugar: Miquel, Pau Miró, Castillo, Dalmau, Adrià, Arnau.

FS Batea-Hostal de l’Anton: Gerard Alaña, Nil, Jordi Piña, Marcel, Igor. També van jugar: Adrián, Gerard Casadó (ps), Alejandro, Cristian, Renatas, Enric.

Àrbitre: Sara Escoda Balaguero, assistida per Ramón Martínez Martín del comitè tècnic de Tarragona. Va amonestar als locals Boris (2) (33′), Pau Miró (17′), Pau Anguera (25′), Pol (39′) i a l’entrenador Arnau Vall (31′) del FS Priorat Nord i per a Marcel (17’) i Cristian (36′) del FS Batea-Hostal de l’Antón.

Gols: 0-1, Jordi Piña (7’); 1-1, Pau Anguera (9’); 2-1, Arnau (15′); 2-2, Nil (33′); 2-3, Cristian (36′); 2-4, Igor (39′).

La classificació al subgrup 6B de la primera divisió provincial de futbol sala, després de disputar-se la dissetena jornada, queda com podeu veure a la imatge inferior: