IniciFutbol2ª CatalanaEl Jesús Catalònia guanya 'in extremis' al Jesús i Maria (4-3)

El Jesús Catalònia guanya ‘in extremis’ al Jesús i Maria (4-3)

El Jesús Catalònia i el Jesús i Maria segueixen avançant en el treball de pretemporada i dissabte van reviure el partit que els va enfrontar la passada temporada, en la qual tots dos conjunts van aconseguir l’ascens a segona catalana per aquest proper curs, els de la Santa Creu proclamant-se flamants campions del grup 1r. de tercera catalana i els de l’Aube com a segons segons millors classificats i ocupant la vacant que deixava la Floresta, retirat aquesta temporada. I finalment li va poder tornar la moneda als partidalencs amb un gol a la recta final de la confrontació que desfeia l’empat a tres, que semblava que seria definitiu, i es van poder treure l’espina de ser l’únic equip capaç de sumar a la Santa Creu durant el passat curs.

El cert és que es va viure un interessant partit tot i portar tan sols dos setmanes de preparació que es va obrir ràpidament per als de Pau Alegria després que un dels fitxatges d’enguany dels verd-i-blancs, Albert Castell, que torna al club aquest curs aprofités per marcar a plaer quan pràcticament no s’havia sentat el públic a les graderies i aprofitava l’incursió de John fins la línia de fons i feia la passada de la mort. La reacció visitant es feia palesa, davant un conjunt jesusenc sòlid defensivament. Ivan Vidal, en una rematada potent des de la frontal a la sortida d’un servei de banda, trobava la bona aturada d’Àlex Estorach (14′). De nou, en el mateix minut, el porter jesusenc resultava providencial per al seu equip aturant amb el peu una acció per l’esquerra de l’àrea on Ivan Vidal es quedava completament sol. Eren els millors minuts de l’equip de Lluís Fornés que tan sols dos minuts després tenia una doble rematada de Robert dins la petita, primer amb el peu a boca de canó i després amb el cap, davant les aturades providencials d’Àlex Estorach per evitar l’empat (16′). A la contra, l’exjugador partidalenc Jesús Ferreres, va tenir una immillorable ocasió quan es quedava completament sol davant el porter, però el bot de la pilota no li permetia fer la rematada amb tot a plaer per ampliar l’avantatge (19′).

Després de l’aturada per la hidratació un córner servit des de l’esquerra, John entrant totalment lliure de marcatge al segon pal, aprofitava per empentar al fons de la xarxa amb el cap i fent així el 2-0 (32′). Tot i això, els de Fornés replicaven d’immediat i tan sols dos minuts després aconseguien retallar les diferències en una acció que pentinava amb el cap Robert i assistia per a Ivan Vidal que al primer pal l’empentava dins a gol. El partit en aquesta fase estava més equilibrat i Albert Castell (37′) donava un avís previ a l’acció del tercer gol local, posant una centrada des de l’esquerra de rosca cap al cap de Ferreres, al punt de penal, que rematava un pel forçat a les mans del porter. A quatre del descans, en una cessió defectuosa que es quedava curta, se n’aprofitava un murri Albert Castell que sobre la mitja sortida del porter la picava en vaselina i marcava a plaer, ampliant el seu compte particular i feia el 3-1 abans del descans. Però en una indecisió en la sortida de pilota d’Àlex Estorach, la cessió des del darrera la interceptava Ivan Vidal per a macar a plaer i fer el 3-2 (46′). Dos accions al temps de descompte, que haguessin pogut fer moure encara més el marcador: primer els roig-i-blancs van tenir en una rematada de cap de Robert, en una centrada de falta de Joab, que sortia fora per molt poc al costat de la creueta esquerra de la porta jesusenca i al minut següent era Ferreres qui tenia l’opció del trenca el fora de joc i es presentava sol davant Sergi Pagà que aturava amb el peu el possible 4-2 i s’arribava així al descans.

Després de l’entretinguda primera meitat, el ritme va baixar al segon temps sobretot per part dels locals que amb els canvis van perdre presència, i això ho va saber aprofitar el conjunt visitant per dominar àmpliament i buscar l’empat. Ivan Vidal donava el primer avís, tan sols començar (51′), quan es quedava sol davant Àlex Estorach que sortint-li als peus avortava l’ocasió del possible empat a tres refusant la pilota a córner. A la sortida del mateix i després de dos refusos rematava Eric des de la frontal surtint la pilota fregant la base del pal dret de la porta jesusenca. Fruit d’aquesta dinàmica, arribava el 3-3 quan Joab d’esquena al segon pal feia una rematada acrobàtica rematant de tisora creuada i entrava per l’escaire, fent justícia al que es veia sobre el terreny de joc. Roger Solà tenia una immillorable ocasió per donar-li la volta al marcador, quan es presentava sol al límit de la frontal i trobava la resposta d’Àlex per evitar el 3-4 (63′).

En la primera arribada visitant Aleix Caballé, era objecte d’una clara falta al límit de l’àrea quan Pagà en la intenció de rebutjar l’esfèric li feia una clara falta (66′) i Aleix Robert es quedava molt prop del gol rematant molt prop del travesser. En el tram final de nou Roger Solà tenia l’opció de ficar per davant als de Lluís Fornés quan trobava una pilota morta a la frontal, en un servei de banda des de l’esquerra, i feia una vaselina que s’estavellava al travesser. Això va donar-li la opció a Leo, al darrer minut del temps reglamentari, quan li robava la cartera a Àlex Pérez en el refús defensiu, i li permetia profunditzar per la dreta fins la línia de fons i ficava la centrada enrera cap a Martí Farreny, que d’una rematada creuada al pal llarg feia el gol de la sentència definitiva (89′).

Molt bon test per als dos conjunts, que aquesta setmana seguiran amb la posada a punt de cara a l’inici de la temporada al camp del Remolins-Bítem els jesusencs i amb el desplaçament a Vila-seca per part dels de l’Aube, i afrontaran aquesta setmana un doble compromís per als de la Santa Creu dijous amb el desplaçament a Ulldecona davant el juvenil de preferent i dissabte amb el desplaçament a l’Ametlla de Mar de tercera catalana. Per la seva part el Jesús i Maria afrontarà diumenge el primer memorial Mestre Torres en un quadrangular davant la Cava, l’Ampolla i el Camarles.