IniciFutbol4ª CatalanaEl Masdenverge remunta un 2-0 a Xerta i té l'ascens a tocar...

El Masdenverge remunta un 2-0 a Xerta i té l’ascens a tocar (2-3)

Era una autèntica final entre el líder Masdenverge, que volia donar un cop d’efecte i acostar-se a l’ascens a tercera catalana i un Xerta, que arribava segon a aquest duel i tenia l’opció d’acostar-se a tan sols tres punts de la primera plaça del grup per disputar-li l’ascens al conjunt del Montsià.

Un partit que, tenint en compte la transcendència dels punts en joc, va aplegar un nombrós volum d’aficionats que no es van voler perdre la cita i on els xertolins, sabedors de la importància d’aconseguir la victòria, van protagonitzar uns primers minuts de forta pressió en els que van sorprendre als de Cristian Torta. Fruit d’aquesta inèrcia arran d’un servei de banda molt proper al córner dret la pilota penjada cap al cor de la petita era refusada amb els punys per Martí li caia a Gaspar a la frontal de l’àrea que connectava una volea impressionant a la qual responia el porter masdenvergenc estirant-se felinament per a desviar amb el puny a córner. Era el preludi del gol. Els xertolins, molt més adaptats a la superfície de terra del seu camp (on fins al moment no hi havia guanyat ningú aquesta temporada), s’hi van sentir còmodes com ho demostra l’acció en que arribava fins la línia de fons Roger i feia una centrada al segon pal que el porter visitant, un pél avançat, no podia refusar i la deixava morta al segon pal on Josep Martí llençant-se molt ajustat al pal aconseguia enviar-la al fons de la xarxa (9′).

Amb el marcador a favor en una pilota en profunditat cap a Josep Martí per l’esquerra, la pilota li arribava a Jota que centrava cap al segon pal on Toni Cid guanyava l’acció i afusellava per sota les cames del porter ampliant la renda amb el 2-0 (14′) i ficant molt coll amunt el partit per als arlequinats que a partir del segon gol canviaven el seu plantejament sobre el terreny de joc. Inclús van tenir el tercer en una sacada en llarg del porter local que a punt va estar d’arribar Roger quan es quedava totalment sol davant Martí. Els de Torta de mica en mica es van anar adaptant sobre el camp i fruit d’un joc més directe i un refús defectuós de la defensa local, propiciava que la bona combinació de l’equip visitant acabés en una pilota filtrada per a Tomàs que posava la passada de la mort per a Eric que escurçava les diferències prop de la mitja hora (29′). El gol li va fer mal als locals, que veien com en una sacada en profunditat del porter que li caia a Pau Tomàs, que d’esquenes a porteria feia l’assistència amb el cap per a Xavi, que sense deixar-la caure al terra engaltava una volea espectacular que significava l’empat (31′). Al Xerta li tocava començar de nou el partit, veient com en dos minuts se li havia esfumat l’avantatge al marcador, i ho va seguir provant com en un córner servit des de l’esquerra que Jota culminava amb una rematada potent des de la frontal que entre el porter i el travesser evitaven que la pilota acabés al fons de la xarxa. Al tram final de la primera meitat i arran d’un servei de banda penjat a l’àrea pels xertolins, Martí Garcia en la sortida de punys va acabar impactant amb el cap de Joel deixant-lo estabornit a terra. Minuts engoixants els que es van viure al municipal xertolí fins l’arribada de l’ambulància que se’l va tindre que endur a un centre sanitari, tenint el partit aturat durant més de vint minuts. El que restava d’enfrontament fins al descans ja no va tenir transcendència i es marxava amb la incertesa del 2-2 als vestidors amb tot per decidir durant la segona meitat.

L’inici de la represa va ser més altern amb arribades per ambdós costats, tenint els xertolins la primera ocasió a peus de Jota amb una rematada des de la frontal que es perdia molt prop del pal dret i la rèplica visitant en una falta lateral a tres quarts que penjaven cap al segon pal on Garcho guanyava l’acció i entre el porter Jordi i el pal evitaven que es puguessin posar per davant al marcador. Ho va seguir provant el Xerta amb dues arribades que acabaven amb una rematada de Josep Martí mossegada que es perdia al costat del pal esquerre de la porteria de Martí i en una rematada de cap des del punt de penal que es perdia fregant el pal. Però eren més efectius els arlequinats que arran d’un servei de banda, la pilota la guanyava al primer pal Garcho que la pentinava cap al pal contrari no podent fer res absolutament el porter local i capgirava el marcador amb el 2-3 a falta de catorze minuts per al final. El Xerta a la desesperada (per mirar d’evitar que li trenquessin la imbatibilitat del seu camp del que tan sols havia deixat escapar 5 empats) va provar-ho tenint l’empat a l’abast fruit d’un servei de falta que Jota estavellava al pal.

Podeu veure el resum del partit al minut 1:40:33 al programa Minut 91 de Canal Terres de l’Ebre:

Sala de premsa:

Cristian Torta, tècnic de l’equip del Montsià, valorava la victòria del seu equip “vam donar un pas important cap a l’ascens amb la victòria que ens doctora després d’intentar-ho a camp dels rivals directes i on no podíem aconseguir imposar-nos i aquesta vegada si que ho vam saber fer. Estem més a prop de l’objectiu, però ens resten sis punts per a aconseguir-ho i ja toca pensar en el següent rival que no seran gens fàcils de derrotar. Hem de seguir anant setmana a setmana i no deixar-nos portar per l’eufòria” ens apuntava l’entrenador masdenvergenc que afegia que “fins que no vam agafar el que suposa jugar sobre un terreny de joc de terra ens va costar molt i més encara tenint present que se’ns havien avançat al marcador amb dos gols durant el primer quart de joc. A partir de canviar el dibuix l’equip es va sentir més còmode i vam tenir l’encert de que en dues accions en poc marge de temps aconseguiem empatar el partit“. “A la represa, després de l’aturada per l’ambulància, ells tenien que arriscar més perquè a nosaltres ens servia l’empat. Crec que vam estar bastant bé anul·lant el joc d’ells de penjar-nos pilotes a l’àrea i vam controlar molt bé els rebutjos de les segones jugades, avançant el partit sense que ens generessin massa en atac. I vam saber aprofitar l’oportunitat que vam tenir per a marcar el 2-3, tot i disposar ells d’una falta que Jota sacava al pal. En resum un partit molt seriós on ens vam saber sobreposar al marcador advers i vam demostrar una capacitat de reacció que ens situa molt prop de l’ascens. Molt content per l’actitud dels meus jugadors, però trepitjant de peus a terra i mirant ja al proper rival de la lliga, que ara ens venen quatre compromisos seguits davant els filials que no ens posaran gens fàcil” sentenciava Torta.

La classificació al grup 20 de quarta catalana després de disputar-se la trentena jornada, queda com podeu veure a la imatge inferior: